Skip to main content
Torek, 30. maj 2023
12.07.2019
10:54
Grafika: ePosavje
Iz Društva gluhih in naglušnih Posavja Krško opozarjajo na letak, ki je prišel v posavska gospodinjstva in v katerem obljubljajo čudeže.

"V letaku zapisane trditve neustrezne in brez strokovne podpore"

"V DGN Posavja smo ocenili, da so trditve zapisane v letaku neustrezne in brez strokovne podpore," pravijo v Društvu gluhih in naglušnih (DGN) Posavja. Celotno sporočilo objavljamo v nadaljevanju zapisa

Na področju Posavja oz. Krškega smo po gospodinjstvih ponovno prejeli letak z vsebino, ki osebe z izgubo sluha nagovarja k nakupu slušnega aparata- ojačevalca sluha. Že v preteklosti smo imeli s strani uporabnikov slušnih aparatov veliko vprašanj o ustreznosti in primernosti nakupa ter uporabe teh pripomočkov. Uporabniki se z različnimi mnenji in izkušnjami, žal najpogosteje s slabimi izkušnjam, obračajo na nas in potrebujejo nasvet in razlago. Ker menimo, da je reklamiranje in prodaja teh slušnih aparatov- ojačevalcev sluha, za osebe z izgubo sluha škodljiva in zavajujoča, vas naprošamo za pomoč oz. če lahko v vaših objavah opozorite na previdnost pri nakupu teh izdelkov. V DGN Posavja smo ocenili, da so trditve zapisane v letaku neustrezne in brez strokovne podpore. V želji, da osebe z okvaro sluha ohranijo svoj sluh brez dodatnih poslabšanj zaradi neustreznih pripomočkov, prosimo za pomoč in ukrepanje, da bodo naši uporabniki ohranili zaupanje do ustreznih medicinsko preizkušenih in individualno prilagojenih slušnih aparatih.

S spoštovanjem!
Društvo gluhih in naglušnih Posavja Krško

društvo gluhih in naglušnih posavja
krško
brežice
sevnica
posavje

Pridružite se nam

Novice iz Posavja