Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
17.11.2020
17:48
Z direktorico ZD Sevnica o aktualnih zadevah
Grafika: ePosavje.com
V občini Sevnica se soočajo z velikim porastom COVID-19 pozitivnih pacientov, je za ePosavje.com povedala direktorica Zdravstvenega doma Sevnica Vladimira Tomšič.

"V občini Sevnica se soočamo z velikim porastom COVID-19 pozitivnih pacientov"

SEVNICA Kot nam je v ponedeljkovem dopoldnevu povedala direktorica Zdravstvenega doma Sevnica Vladimira Tomšič, so od 9. do 15. novembra v COVID akutni ambulanti v Zdravstvenem domu Sevnica odvzeli brise 211 pacientom, od te je bilo 33 varovancev socialno varstvenih zavodov in 13 v njih zaposlenih.

62 pozitivnih primerov od 211 testiranih

"Po sedanjih podatkih rezultatov je bilo 61 občanov in en varovanec COVID-19 pozitivnih. Večina od teh je tudi obolelih, asimptomatskih bolnikov, da nimajo simptomov je zelo malo," je dodala direktorica. Ob tem poudarja, da imajo v občini od petka do nedelje dodatnih 24 pozitivnih oseb.

"Nosite večslojne maske"

Maske perite in likajte!

"Pošiljamo apel vsem občanom, državljanom, da nosijo večslojne maske. Če imate doma narejene maske, morajo te biti bombažne, večslojne in vsak dan naj bi bile prane, najmanj na 60-95°C in tudi prelikane, to je zelo pomembno. Ne uporabljajte sintetičnih mask, vsaj 4 slojne bombažne maske. Vsak dan te maske perite in likajte. Zelo nizko zaščito nam dajejo maske iz tanke svile, iz elastana - tako je tako kot nič," dodaja direktorica.

"Umivajte si roke, z milom, z vodo. Če to ni možno, razkužujte roke."

Ob tem pravi, da jih v Sevnici žalostijo pogledi po trgovskih centrih, kjer ljudje nakupujejo po cel dan. "Zavedajte se, da notri zrak stoji in morate biti zaščiteni preko nosno-ustnega dela in za zaščito sluznice uporabljajte očala. Umivajte si roke, z milom, z vodo. Če to ni možno, razkužujte roke. Pazite na higieno obuval, hodite povsod in to prinašate v vaše domove. Pazite na razdaljo, pomislite, če ste 1,5m narazen. Verjamemo, da bomo v 14 dneh ustavili ta virus, nestrpno pričakujemo cepivo in zdravilo."

(bš)

sevnica
zdravstveni dom sevnica
video
koronavirus

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice