Skip to main content
V Posavju 3.4° C Petek, 27. januar 2023
19.01.2021
09:29
Most v Podbočju
Foto: arhiv ePosavje
Pred dobrim letom dni so za vozila, lažja od 3,5t, znova odprli most čez Krko na Brodu pri Podbočju. Tam si želijo novega, na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo so naredili nov korak.

Izdelava geodetskega načrta za most čez Krko v Podbočju

KRŠKO Most na Brodu pri Podbočju je bil od avgusta 2019 do januarja 2020 zaradi dotrajanosti zaprt pet mesecev. V tem času so most obnovili, nato pa 10. januarja 2020 čez njega dovolili promet vozilom lažjim od 3,5t, promet pa čez most še danes poteka izmenično enosmerno. 

Študija variant obnove ali novogradnje

Na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo so septembra 2019 začeli s postopkom izdelave študije variant obnove ali novogradnje mostu. V študiji so predvideli tri rešitve, izbran pa je bil gredni armiranobetonski most s štirimi podporami v reki na lokaciji obstoječega lesenega mostu.

Most čez Krko v Podbočju

Korak naprej?

Kot je razvidno iz sistema enarocanje.si, so na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo naredili korak naprej do novega mostu. Prejšnji četrtek so namreč objavili oddajo javnega naročila z naslovom Izdelava geodetskega načrta za most čez Krko v Podbočju, potem ko so 7. januarja sklenili pogodbo z Geodetskim zavodom Celje. Po ocenah bi z gradnjo novega mostu čez Krko v Podbočju začeli konec leta 2022.

(bš)

krško
ceste

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja