Skip to main content
V Posavju 5.1° C Četrtek, 25. 2024
08.05.2020
13:39
Gradnja mrliške vežice v Stranjah
Foto: ePosavje.com
Konec leta 2019 je Občina Krško začela z gradnjo mrliške vežice na pokopališču Stranje v krajevni skupnosti Senovo, katere vrednost znaša nekaj več kot 232 tisoč evrov. In kako potekajo dela?

Dolga leta se je zapletalo, zdaj so dela vendarle stekla

Izgradnja mrliške vežice v Stranjah

KRŠKO Mrliško vežico na pokopališču Stranje so dokončali do tretje faze, sledil je razpis za izvedbo naslednje faze oz. za dokončanje projekta. Izvajalec je vpeljan v delo in v Krškem računajo, da bo naložba v letošnjem letu dokončana. "Gre za projekt, ki je popolnoma nov. Zapletalo se je dolga leta zaradi kulturno varstvenih pogojev, potrebno je bilo najdi kompromisno rešitev, ki ne bi hkrati kvarila vedute tamkajšnje cerkve, po drugi strani pa, da bi bila funkcionalna in da bi krajani končno dobili ta objekt, ki ga resnično zelo potrebujejo," je ob tem povedal krški župan Miran Stanko.

Soinvesticija z občino Sevnica

"Zgledno sodelovanje med občinama"

Vrednost naložbe znaša nekaj več kot 232 tisoč evrov. "Tukaj moram posebej pohvaliti, da gre za soinvestiranje z občino Sevnica, čeprav je ta objekt na območju občine Krško, je pa tik ob meji s sevniško občino in veliko občanov Sevnice je pokopanih na tem pokopališču. Prav gotovo bo mrliška vežica koristila tudi njim, tako da gre tukaj za zgledno sodelovanje med dvema občinama," dodaja Stanko.

"Sodelovanje med posavskimi občinami je zelo napredovalo"

Kot ocenjuje krški župan, je sodelovanje med posavskimi občinami v zadnjih letih zelo napredovalo. "Gre v glavnem za izgradnjo različne infrastrukture, predvsem cest. Tukaj bi jasno rekel, da je sodelovanje s sevniško občino, ampak to ni edino. Sodelovali smo tudi z brežiško občino, kjer smo zgradili dva mosta, potem cesto v Podbočju proti kraju Brezovica, ki v veliki meri poteka po brežiški občini. Nenazadnje smo tudi en krajši odsek ceste, ki je na meji med Kostanjevico na Krki in občino Krško, skupaj sofinancirali in tudi zgradili," še pove krški župan. Sodelovanje med občinami bo na podoben način potekalo tudi v prihodnje.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

(eP)

krško
video
posavski tednik

Pridružite se nam