Skip to main content
V Posavju 17° C Sreda, 12. maj 2021
09.12.2019
12:39
Foto: ePosavje.com
Lani so na Zdolah začeli z gradnjo novega večnamenskega doma, ki bo namenjen za druženje ter različne aktivnosti, prostore pa bo nudil tudi krajevni skupnosti, vrtcu, društvom in župniji.

Dela so v sklepni fazi, dokončana naj bi bila v začetku naslednjega leta

Večnamenski dom na Zdolah

Na Zdolah so pred dobrim letom začeli z izgradnjo novega večnamenskega doma. V pritličju stavbe bo dvorana za 120 ljudi, manjša sejna soba, čajna kuhinja, sanitarije in prostori župnijskega urada. Prvo nadstropje bo namenjeno predšolski vzgoji, saj se bo tja iz Doma Bena Zupančiča preselil dvooddelčni vrtec.

"V novih prostorih še dva oddelka vrtca"

"Večnamenski dom na Zdolah je projekt, ki je bil prvotno iniciran s strani krajevne skupnosti. V njem, kot ime pove, so prostori za več različnih namenov. Del je namenjen krajevni skupnosti v obliki dvorane, potem ima tudi prostore župnija Videm in pa dva oddelka krškega vrtca, ki sicer že delujeta na Zdolah, vendar v neprimernih starih prostorih. Tukaj se bodo pa uredili novi prostori, kjer bi lahko domovala tudi ta dva oddelka," pove župan Občine Krško.

Vrednost projekta znaša dober milijon evrov

Kot dodaja Stanko, "s tem, da je potrebno povedati, da je približno 300 tisoč evrov prispevala krajevna skupnost, potem približno 35 tisoč za svoje prostore župnija Videm in pa skoraj 600 tisoč evrov računamo, da bomo pridobili iz tako imenovanega 23. člena, sicer so to državna sredstva, ki so sicer povratna, vendar so namenjena za investicije, so ne obrestovana."

Preostanek gre v breme občinskega proračuna

"Vrtec, oziroma večnamenski dom je praktično v fazi dokončevanja in naj bi bil zaključen v začetku naslednjega leta," še doda župan.

(ep)

krško
video
posavski tednik
ansat tv

Pridružite se nam

Novice iz Posavja