Skip to main content
Sobota, 9. december 2023
03.09.2019
21:00
Foto: ePosavje.com
Zadnjo soboto avgusta je Komisija za delo z mladino pri Gasilski zvezi Radeče organizirala športno druženje za bodoče operativne gasilce, ki so aktivni v matičnih prostovoljnih gasilskih društvih.

Izlet mladine Gasilske zveze Radeče

Najprej se je na pot podala številčnejša skupina pionirjev, katere je avtobus popeljal proti prestolnici, malce pozneje pa so iz radeške občine s tremi kombiji proti geometrijskem središču Slovenije krenili še gasilci mladinci. Po vmesnem postanku za malico se je začelo osrednje dogajanje za obe kategoriji, športno-družabno druženje: mlajši so razposajeno poskakovali v Trampolin Woop, mladincem pa se je dvigala raven adrenalina v Pustolovskem parku Geoss.

Medtem, ko so pionirji uživali v poskakovanju z različnimi tematskimi dodatki na številnih trampolinih, pa so se mladinci po tem, ko so bili seznanjeni z varnostnimi ukrepi kot so denimo pravilni privezi z uporabo karabinov, podali na sedem prog (mlajši ob spremstvu vodiča, starejši pa samostojno) različnih težavnostnih stopenj, na katerih so premagovali ovire preko uporabe svojih spretnostnih sposobnosti, iznajdljivosti in ravnotežja; največje navdušenje pa je požela zaključna aktivnost – spust po zip-linu.

Po tem, ko se je veselo razpoloženje v športnem duhu za obe skupini sklenilo, je sledilo kosilo, katero se je v zgodnjem popoldnevu in po fizični aktivnosti že pošteno prileglo, in gasilski podmladek se je skupaj s svojimi mentorji poln prijetnih vtisov vrnil nazaj v domače kraje.

Foto: Kristina Grubeša Kunaj, Lucija Prašnikar, Tadej Mikuž

Izleta se je udeležilo 34 pionirjev in 10 njihovih mentorjev ter 18 mladincev s tremi mentorji, prav vsi pa bili z aktivnim potekom dneva in medsebojnim druženjem zadovoljni. Sicer se v tako številni obliki otroci in mladinci zberejo le enkrat letno, ko poteka gasilsko tekmovanje Gasilske zveze Radeče, tokratni izlet pa je bil (podobno kot lanski gasilski tabor mladine na Lisci) drugačna oblika stanovskega povezovanja, saj ni bilo prisotnih pričakovanj po rezultatih in zdrave tekmovalnosti, pač pa je dan potekal preprosto v izletniškem, sproščenem duhu.

Tako sta Gasilska zveza Radeče in Komisija za delo z mladino pri Gasilski zvezi Radeče nagradili svoj podmladek iz vseh štirih prostovoljnih gasilskih društev za prizadevno delo tekom celotnega leta. Skupno 52 mladih, ki se (v družbi še nekaterih, ki pa se izleta niso udeležili) v svojih društvenih mladinskih komisijah pripravljajo, da bodo nekoč stopili v vrste operativnih gasilcev, je na nagradnem športnem dnevu spremljalo 13 mentorjev, s prijetnim druženjem pa smo jim tako organizatorji kot tudi spremljevalci – mentorji vnesli kanček dodatne motivacije za nadaljnje udejstvovanje v gasilski organizaciji.

Doroteja Jazbec, mentorica mladine v PGD Radeče

radeče
fotogalerija

Pridružite se nam