Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
01.10.2020
20:43
Krško, Grmada, september 2020
Foto: arhiv ePosavje
Člani Občinskega sveta Občine Krško so sprejeli predlog poročila o izvrševanju občinskega proračuna za prvo polovico letošnjega leta.

Realizacija prihodkov v prvi polovici leta znaša 17,4 milijona evrov

Stanko: "Razlog za izpad transfernih prihodkov je v dinamiki"

KRŠKO Proračun Občine Krško za leto 2020 je na prihodkovni strani obsegal 41,9 milijona evrov, na odhodkovni pa 45,9 milijona evrov. Realizacija prihodkov v prvi polovici leta znaša 17,4 milijona evrov, kar predstavlja 41,5 % načrtovanih prihodkov v veljavnem proračunu, in sicer zaradi izpada nekaterih transfernih prihodkov.

17,4 milijona evrov realiziranih prihodkov

"Razlog za izpad transfernih prihodkov je v dinamiki. Namreč običajno se v prvi polovici leta pripravlja dokumentacija, v drugi polovici leta pa se ti projekti izvršujejo in v tistem času potem pridejo na vrsto tudi transferni prihodki, tako da se potem ta dinamika proti koncu leta poveča," je povedal krški župan Miran Stanko.

"Zaostajajo investicije, ki bodo finančno realizirane šele proti koncu leta"

V obdobju med januarjem in junijem pa so bili odhodki realizirani v višini 13 milijonov evrov, kar predstavlja 28,7 % načrtovane porabe. "Je pa zopet posledica dinamike, namreč vse tiste postavke, ki se plačujejo mesečno, so realizirane v celoti. Seveda pa zaostajajo investicije, ki bodo finančno realizirane šele proti koncu leta."

Razmere, povezane z novim koronavirusom, na izvrševanje proračuna niso vplivale

"Lahko pa rečem, da na investicijah smo začutili zastoj prvih 14 dni v marcu, potem pa ne več. Zadeve so začele potekati normalno in danes vse investicije potekajo povsem normalno in v skladu s terminskimi plani," je še dodal krški župan.

(eP)

krško
video
posavski tednik

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja