Skip to main content
V Posavju -0.3° C Petek, 27. januar 2023
20.04.2021
15:53
Vrtec Ciciban, Sevnica
Foto: Občina Sevnica
Na področju šolstva bodo imeli v naslednjih letih v občini Sevnica kar nekaj izzivov, izpostavlja Mojca Sešlar, vodja Oddelka za družbene dejavnosti na Občini Sevnica.

"Čakajo nas veliki projekti"

SEVNICA Na področju šolstva in predšolske vzgoje v občini Sevnica bo v naslednjih letih precej živahno. Kakor je ob odprtju novih prostorov vrtca Ciciban povedala Mojca Sešlar, vodja Oddelka za družbene dejavnosti na Občini Sevnica, jih čaka kar nekaj izzivov in veliki projekti.

NOVA ŠOLA V SEVNICI Prvi takšen projekt bo izgradnja nove šole za otroke s posebnimi potrebami, izgradnja novih prostorov za OŠ Ane Gale, o čemer smo na naših straneh že poročali. "Pripravljamo projektno dokumentacijo za šolo, ki nujno potrebuje nove prostore. Trenutno smo v fazi pridobivanja projektne dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja in čakamo na izbor projektanta," dodaja sogovornica.

NOVA ŠOLA V KRMELJU V Mirnski dolini bodo v Krmelju izgradili novo šolo. "Projektna dokumentacija za novo šolo je trenutno v fazi pridobivanja projektnih pogojev. Vsi upamo, da bodo ti projektni pogoji predstavljeni tako, da bo ta šola možno izvedljiva na lokaciji, kjer je predlagana," o še enem projektu s področja šolstva pove Mojca Sešlar.

DOGRADITEV OŠ BLANCA Na Občini Sevnica po zastavljeni strategiji pripravljajo dokumentacijo za dograditev stavbe Osnovne šole Blanca. "Tam nujno potrebujemo dozidavo kuhinjo in nekaterih dodatnih tehničnih prostorov. Trenutno smo v fazi usklajevanja idejne zasnove in pričakujemo, da bomo v roki enega meseca pridobili tudi vse projektne pogoje in nadaljujemo s pridobivanjem gradbenega dovoljenja," je povedala sogovornica.

Ob tem še izpostavlja, da se trudijo po najboljših močeh v pripravi dokumentacije za izvedbo vseh teh investicij, ki so in bodo nujno potrebne za normalen, dober in učinkovit razvoj šolstva v občini Sevnica.

(eP)

sevnica
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi