Skip to main content
Petek, 29. september 2023
01.02.2022
12:49
Januar 2022, izredni dogodki v Posavju
Foto: arhiv ePosavje
Januarja so v Posavju zabeležili 36 izrednih dogodkov, kažejo podatki Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje. Več kot polovica se jih je zgodila v eni občini.

Januarja 36 izrednih dogodkov, več kot polovica v krški občini

BREŽICE V januarju letošnjega leta so na območju Posavja zabeležili 36 izrednih dogodkov, od tega devetnajst v občini Krško, šest v občini Brežice, devet v občini Sevnica in dva v občini Kostanjevica na Krki.

Lanskega januarja več nesreč in požarov

Ko primerjamo letošnji in lanski januar, se je v prvem mesecu lanskega leta zgodilo več prometnih nesreč in požarov. Tako so januarja 2021 zabeležili 42 izrednih dogodkov. Zanimivo je, da so jih v občini Krško prešteli prav toliko kot v letošnjem januarju (19), zato pa deset več v občini Brežice (16) in dva manj v občini Sevnica (7).

Lansko leto je bilo eno bolj mirnih

Lansko leto je bilo sicer eno bolj mirnih let, kar se tiče naravnih nesreč, požarov in drugih dogodkov, na katere bi gasilce, reševalce in ostale službe aktivirali z Regijskega centra za obveščanje Brežice. Po rekordnem letu 2020, ko so tudi zaradi epidemije, prvič v novejši posavski zgodovini zabeležili več kot 1000 izrednih dogodkov (1019), so lani zabeležili 690 izrednih dogodkov.

(eP)

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Novice iz Posavja