Skip to main content
Torek, 16. april 2024
22.03.2022
16:29
Jožefov sejem
Foto: Anton Hruševar
V nedeljo so v sklopu Jožefovega praznika pod okriljem organizatorja Društva vinogradnikov in kletarjev Šempeter in ob podpori Občine Bistrice ob Sotli izpeljali tekmovanje v kuhanju golaža.

Jožefov sejem v Bistrici ob Sotli

BISTRICA OB SOTLI Letos se je tekmovanja udeležilo dvajset skupin. Med kuhanjem golaža so pripravili pester spremljevalni program, v otroškem kotičku so risali, za glasbo so poskrbeli člani godbe Orlica, na stojnicah so se predstavili domači pridelovalci hrane, rokodelci in predstavniki različnih obrti.

Ocenjevalna komisija v sestavi Anica Geršak, Erik Smoleja, Domen Krže in Dušan Berkovič je ocenjevala okuse golažev,vonj ter izgled, seveda pa tudi urejenost prostora pri vsaki ekipi ter izvirnost obleke in pribora. Za izvirnost so zlato kuhačo prijeli Šudr Kelti, za okus Vinske kraljice, v skupnem seštevku točk pa je največje število dobila skupina Naša dežela, za njimi so bili PGD Bistrica ob Sotli, tretjeuvrščeni po številu skupnih točk pa Šudr Kelti.

Fotogalerija (Foto: Anton Hruševar):

Izvirna kuhača

Vse uvrščene ekipe so dobile poleg priznanja »Izvirna kuhača« tudi manjše kuhače ter buteljčno vino. Vsi prisotni so lahko ob poizkušanju ali kupovanju domačih tako mesnatih kot tekočih dobrot poskusili tekmovalne golaže, druženje pa so ob veseli glasbi nadaljevali še pozno v popoldan.

Anton Hruševar

bistrica ob sotli
fotogalerija

Pridružite se nam