Skip to main content
Petek, 2. junij 2023
10.06.2020
10:54
Kolesarska klasika Krško - Nerezine letos v obratni smeri
Foto: ePosavje.com
Tradicionalno se je tudi letos skupina kolesarjev odločila s kolesom prevoziti junijsko kolesarsko klasiko Krško - Nerezine. Ob jubilejni kolesarski odpravi je nastal tudi spodnji zapis.

Jubilejna kolesarska klasika letos v nasprotni smeri

Povprečna hitrost je bila 31 km/h

KRŠKO Tokratno junijsko kolesarsko klasiko so na 15. jubilej kolesarji v sestavi Bojan Čurič, Dami Zupi, Gašper Bevc, Simon Krejan, Damijan Horvat, Miran Gračner ter posebni gost, hrvaški kolesarski prvak v driftanju, Miroslav Pasarič odpeljali v obratni smeri kot vsa leta do sedaj. Kolesarji so jo odpeljali v smeri Nerezine (otok Lošinj), preko Cresa, Krka, Gornjega Jelenja, Delnic, Broda na Kolpi, Kočevja, Dvora, Novega mesta pa vse do Krškega.

266 kilometrov, 3438 višinskih metrov

Traso v razdalji 266 km, s 3438 višinskimi metri razlike so kolesarji odpeljali z rekordno povprečno hitrostjo 31 km/h. Čeprav projekt, ki ga Čurič organizira že 15 lep zaporedoma ni naravnan tekmovalno, temveč kot druženje in vožnja po svojih zmožnostih, se je izkazalo, da je letošnji sestav kolesarjev zrel za postavitev rekorda proge. "Za logistiko so poskrbeli LaBus ter Marijan Rovan, projekt vsa leta podpira podjetje Vipap, kolesarsko prehrano ter dodatke je zagotovil Decathlon Zagreb, za uspešno regeneracijo kolesarjev pa Terme Paradiso," so sporočili kolesarji.

Nerezine Krško

(bš)

krško
brežice
nerezine

Pridružite se nam

Novice iz Posavja