Skip to main content
Sobota, 2. december 2023
07.06.2021
13:13
Junijski pohod na Grmado, 7. junij 2021
Foto: Planinsko društvo Videm Krško
Planinsko društvo Videm Krško je v sklopu prireditev ob praznovanju Občine Krško in vseslovenske akcije Slovenija planinari v nedeljo, 6. junija izvedlo dogodek Junijski tradicionalni pohod na Grmado.

Junijski pohod na Grmado

KRŠKO V Planinskem društvu Videm Krško smo izvedli dva pohoda in sicer: pohod mladinskega odseka z Antonom Zakškom na čelu po Dalmatinovi poti in pohod odraslih planincev po Bojanovi poti z vodnikom Dragom Kramarjem. Prvega se je udeležilo 35 otrok in staršev, drugega pa 34 pohodnikov. Pri Koči na Grmadi smo organizirali še "mini orientacijo", katere cilj je bil poiskati orientacijske točke. Zadevo sta uspešno koordinirala Alenka Špan in Matej Mlakar, ki v sklopu našega društva organizirata mladinski tabor Outsider. Na določenih točkah so bili postavljeni šotori, na drugih so otroci reševali vprašanja o živalih in se učili, kako vozlati planinske vozle. Orientacijo so opravile 4 skupine otrok. Nekateri otroci so ostali v koči, kjer smo izvedli planinski kviz in jih obdarili s simboličnimi nagradami.

Žal nam je med dogodkom zagodlo vreme z obilnimi padavinami, zato smo ga zaključili hitro, kmalu po tem, ko smo se okrepčali s čevapčiči, ki so nam jih spekli srednješolci - Mepijevci. Odpadlo je druženje ob koči, kjer smo načrtovali še kratek kulturno zabavni program ob spremljavi harmonike.

Na Grmadi so dobrodošli vsi, zato smo se razveselili skupine kolesarjev iz društva JK TRI TEAM Krško in skupine iz Lidl-a Brežice, ki so ta dan priredili kratek pohodniški sindikalni izlet.

Fotogalerija (Foto: Planinsko društvo Videm Krško):

Hvala vsem pohodnikom, otrokom, staršem in ostalim, da so se odzvali našemu vabilu na dogodek, še posebej pa se zahvaljujemo vsem prostovoljcem, ki so poskrbeli, da je kljub slabemu vremenu potekalo vse tako kot je prav in, da je bilo dobrih 120 obiskovalcev Grmade zadovoljnih. Vsi skupaj smo dokazali, da se imamo lahko kljub neugodnim razmeram lepo, če smo primerno planinsko opremljeni.

Planinsko društvo Videm Krško

krško
planinci
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja