Skip to main content
Sobota, 3. junij 2023
19.03.2021
16:19
Tomislav Jurman, drugi z leve
Tomislav Jurman, drugi z leve, Foto: arhiv ePosavje
Na 188. dopisni seji je Vlada Republike Slovenije Tomislava Jurmana ponovno imenovala za vršilca dolžnosti generalnega sekretarja v Ministrstvu za javno upravo, kamor ga je imenovala 17. septembra.

Vršilec dolžnosti generalnega sekretarja od 17. septembra lani

Najdlje do 19. septembra 2021

BREŽICE Na petkovi dopisni seji je Vlada Republike Slovenije sprejela, da Tomislava Jurmana s ponedeljkom, 20. marcem, imenujejo za vršilca dolžnosti generalnega sekretarja v Ministrstvu za javno upravo. Imenovanje za vršilca dolžnosti velja do imenovanja generalnega sekretarja po predhodno izvedenem javnem natečaju, vendar največ za šest mesecev, to je najdlje do 19. septembra 2021.

"Izpolnjuje vse pogoje za zasedbo delovnega mesta generalnega sekretarja"

"V skladu z devetim odstavkom 83. člena Zakona o javnih uslužbencih v času od sprožitve natečajnega postopka do imenovanja novega uradnika na položaj iz drugega odstavka 82. člena tega zakona, lahko brez javnega natečaja največ šest mesecev naloge na tem položaju opravlja vršilec dolžnosti. Minister za javno upravo bo sprožil natečajni postopek za položaj generalnega sekretarja v Ministrstvu za javno upravo," pravijo na Vladi.

Minister bo sprožil natečajni postopek

Tako od 20. marca naprej do imenovanja generalnega sekretarja po predhodno izvedenem javnem natečaju, vendar za največ za šest mesecev do 19. septembra 2021, za vršilca dolžnosti generalnega sekretarja predlagajo Tomislava Jurmana, po izobrazbi magistra poslovnih ved "in izpolnjuje vse pogoje za zasedbo delovnega mesta generalnega sekretarja."

Jurman leta 2014 kandidiral za župana občine Brežice

Tomislav Jurman, član lokalnega odbora stranke SMC v Brežicah, je leta 2014 s podporo stranke kandidiral za župana Občine Brežice. Tedaj je prejel 1.922 glasov (21,10%), ko je s 55,57% in 5.078 glasovi zmagal Ivan Molan, ki je nato štiri leta pozneje v novih županskih volitvah premagal Jurmanovega strankarskega kolega, zdaj pa predsednika Državnega zbora Igorja Zorčiča.

(eP)

brežice
politika

Pridružite se nam