Skip to main content
Petek, 22. september 2023
17.03.2021
20:40
10 dni po odprtju teras v Posavju
Grafika: ePosavje.com
V Posavju je že dober teden dovoljena strežba na terasah in vrtovih gostinskih lokalov. Gostinci so se dobro pripravili, nekateri so čas zaprtja izkoristili za prenovo. In smo jih obiskali s kamero.

Gostinci v Posavju so odprli terase 

Obisk je močno odvisen od vremena

Pravila, po katerih so odprli vrtove in terase, so znana – razkuževanje pred vstopom in izstopom, do štirje za isto mizo, ustrezna razdalja. Postavitev miz in stolov so se razveselili tako gostinci kot gostje. "Vsi smo veseli, da se spet vidimo," nam pove Petra Starc iz Bara na Igrišču v Spodnjem Starem Gradu. Tudi Tatjana Kos iz krške Pivnice Apolon je podobnega mnenja.

"Ljudje so se v tem času odvadili obiskovati gostinske lokale"

"Obisk je bil zelo lep, seveda je pa vreme pogoj za obisk terase." V teh pogojih je seveda obisk močno odvisen od vremena, a naša sogovornica Petra Starc tudi opaža, da so se ljudje v tem času odvadili obiskovati gostinske lokale.

Gostinstvo najbolj na udaru

Gostinstvo je bilo že v prvem valu epidemije ena najbolj prizadetih panog, jeseni pa so bili znova primorani zapreti svoja vrata. V Pivnici Apolon so ves čas nudili dostavo ali osebni prevzem hrane, koronačas pa so tudi izkoristili za ureditev terase. "Tri mesece smo prenavljali teraso, lahko bomo lepše, bolje in kvalitetneje delali," pove Kosova.

Zadnje leto je eno težjih tudi za gostince

Zadnje leto je bilo za marsikoga, ki se ukvarja z gostinstvom, eno težjih. Seveda si želijo, da bi se razmere kmalu povsem normalizirale.

(eP)

krško
video
posavski tednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja