Skip to main content
Petek, 23. februar 2024
14.03.2020
19:55
Skrb za starejše, CSD Posavje
Grafika: ePosavje.com
Kako bo v prihodnjih dneh poskrbljeno za starejšo populacijo? S kakšnimi izzivi se srečujejo v Centru za socialno delo Krško? Povprašali smo direktorico Marino Novak Rabzelj, več v nadaljevanju.

Na območju celotnega Posavja oskrbujejo skoraj 400 oseb

Dela zaenkrat še potekajo v dogovorjenem obsegu

KRŠKO "Na Centru za socialno delo Posavje v prvi vrsti namenjamo posebno skrb starejšim osebam, poleg otrok, mladostnikov in oseb s posebnimi potrebami. V okviru projekta Pomoč na domu na območju celotnega Posavja oskrbujemo skoraj 400 oseb. To delo izvaja še vedno 43 socialnih oskrbovalk in kakor mi poročajo, delo še vedno izvajajo v dogovorjenem obsegu," nam je povedala Marina Novak Rabzelj, direktorica Centra za socialno delo Posavje.

Kako bo v naslednjem tednu?

Kako kaže za naslednji teden? Kot pravi sogovornica, so dnevno v kontaktih s svojci in uporabniki. "Naše vodje pomoči na domu preverjajo, kako bo z dostavo kosil. Vemo, da se tudi osnovne šole zapirajo in nekatere šole dobavljajo tudi hrano."

Skrb tudi za vse, ki trenutno niso njihove uporabniki

Poskrbeli bodo tudi za vse tiste, ki niso njihovi uporabniki. "Aktivno se bomo povezali s Civilno zaščito za oskrbo in za različne oblike pomoči, ki trenutno niso naši uporabniki. Tu bomo delali v skladu z navodili Civilne zaščite in drugih pristojnih ustanov."

"Zaenkrat še imamo dovolj zaščitne opreme, a ..."

"Delavkam na terenu primanjkuje razkužil, zaščitnih mask in rokavic"

Kot pravi direktorica, danes še imajo dovolj zaščitne opreme. "Izredno me skrbi v prihodnjih dneh, delavke s terena sporočajo, da jim primanjkuje razkužil, zaščitnih mask in rokavic. Tu bomo ukrepali in hitro poiskali rešitve, da naših izvajalcem na terenu zagotovimo zaščitna sredstva," dodaja sogovornica. Poleg skrbi za starejše osebe zadnjih 14 dni intezivno delajo na osveščanju svojcev, uporabnikov in zaposlenih.

Krizni center za otroke in mladostnike ostaja odprt

Krizni center za otroke in mladostnike bo ostal odprt, dejavnost bodo še naprej nemoteno izvajali.

(bš)

krško
posavje
video
koronavirus

Pridružite se nam

Novice iz Posavja