Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
31.03.2021
07:58
Šole po 1. aprilu
Grafika: ePosavje.com
Z zapiranjem javnega življenja se znova zapirajo vrtci, šole in srednje šole. Varstvo za otroke zaposlenih iz kritične infrastrukture bo sicer zagotovljeno, a kako bo potekal pouk?

Šolarji s 1. aprilom znova od doma

KRŠKO Z zapiranjem javnega življenja od 1. do 11. aprila bodo tako šole znova zaprte, organiziran bo pouk na daljavo. Skladno z okrožnico ministrstva bodo v tem času zagotavljali nujno varstvo samo otrokom, katerih starši delajo v kritični infrastrukturi.

Starše so že obvestili

Pričakujejo, da nekaj otrok bodo imeli v varstvu

"Mi smo starše že obvestili. Starši morajo zagotoviti in prinesti potrdilo delodajalca in ti učenci bodo imeli varstvo v šoli," pravi ravnateljica OŠ Jurija Dalmatina Krško Valentina Gerjevič. Zaenkrat večjega zanimanja za varstvo ni. "Glede na izkušnje iz meseca februarja smo kar nekaj otrok imeli, ko smo zagotavljali varstvo. Pričakujemo, da nekaj otrok bo zagotovo pri nas v varstvu," dodaja ravnateljica.

Občutki osnovnošolcev po ponovnem zaprtju mešani

"Ni fajn, ker ne vidimo prijateljev"

Učenci so se dela na daljavo privadili, a so njihovi občutki o ponovnem zaprtju šole mešani. "Po eni strani mi je fajn zaradi tega, ker lahko dlje spimo. Po drugi strani pa nam ni fajn, ker ne vidimo prijateljev, eni pa tudi ne razumejo snovi," pravi osnovnošola Leja. Njena prijateljica Ria dodaja, da ji bo doma boljše, kot v šoli. "Ker lahko dlje spim in lahko počasneje delam. Lažje pišem, tudi lažje se učim."

(eP)

krško
šole v posavju
video
posavski tednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja