Skip to main content
Nedelja, 24. september 2023
04.05.2019
17:33
Grafika: ePosavje
Na naših straneh smo že v minulih tednih poročali o preurejanju cestninske postaje Drnovo in priključka Krško. Zdaj je jasno, kakšen bo režim prve zapore med 6. in predvidoma 10. majem.

Zaprt bo izvoz Drnovo in uvoz proti Brežicam

Za pomoč pri razjasnitvi prometnega režima v naslednjih dneh smo se obrnili na Direkcijo Republike Slovenije za avtoceste (DARS), kjer so nam prijazno pomagali pri razrešitvi dilem.

Od ponedeljka do predvidoma petka

Od ponedeljka, 6. maja, do predvidoma petka, 10. maja (sprva je veljal datum sobota, 11. maj) bo zaprt izvoz Drnovo / Krško iz smeri Ljubljane.

Do Brežic ne bo šlo, iz smeri Brežic ja

Povedano drugače, iz smeri Zalok boste lahko pot nadaljevali do izvoza Brežice. Iz smeri Krškega bo odprt le uvoz na avtocesto proti Ljubljani - (!) uvoz na avtocesto proti Brežicam bo zaprt (!), iz smeri Brežic pa bo izvoz Krško odprt in prevozen.

Zapora avtoceste na Drnovem od 6. do predvidoma 10. maja:

ZAPRTO:

  • izvoz Drnovo/Krško iz smeri Ljubljane
  • uvoz Drnovo/Krško za smer Brežice

ODPRTO:

  • izvoz Drnovo / Krško iz smeri Brežic
  • uvoz Drnovo / Krško za smer Ljubljana

Druga zapora bo daljša

Druga zapora avtoceste na Drnovem bo nato sledila konec maja, predvidoma med 29. majem in 14. junijem. O režimu te zapore bomo več informacij objavili v dneh pred to, drugo zaporo.

Promet bo še vedno potekal dvosmerno

Bo pa do 10. maja zaradi rušenja cestninske postaje Drnovo in obnove vozišča promet med Dobruško vasjo in Brežicami, na območju nekdanje cestninske postaje, potekal po polovici avtoceste dvosmerno, po enem pasu v vsako smer.

(bš)

krško
ceste
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja