Skip to main content
V Posavju -3.2° C Sreda, 1. februar 2023
25.04.2020
12:05
Brežice, moje mesto 2020
Foto: Luka Rudman / arhiv ePosavje
Nove razmere na turistično dogajanje v Posavju zelo vplivajo. Kako letos kaže Festivalu Brežice, moje mesto? Pogovor z Matejo Gerjevič, direktorico Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice.

"Spremljamo vsa dogajanja na državni ravni"

BREŽICE "Budno spremljamo vsa dogajanja na državnem nivoju in tudi širše po Evropi, kako je z napovedmi. Nekaj sodelovanj z glasbeniki smo že odpovedali, predvsem v smislu sodelovanja na festivalu Brežice moje mesto, Mestni promenadi in tudi Otroškem pevskem festivalu, ki smo ga po navadi organizirali avgusta. Sicer vseh aktivnosti nismo še odpovedali, ampak pričakujemo, da bomo to storili v prihodnjem mesecu, ker verjetno ne bodo dovolili množičnih zbiranj," nam je povedala Mateja Gerjevič, direktorica Zavoda za podjetništvo in turizem Brežice.

Kako kaže festivalu Brežice moje mesto?

Sogovornica je ob tem povedala, da glede na številne obiskovalce na festivalu Brežice, moje mesto, ga verjetno v takšnem obsegu ne bo možno narediti. "Festival bomo poizkusili izpeljati v manjšem obsegu in ob podpori lokalne produkcije, lokalnih glasbenikov in lokalnih ponudnikov. Če se bodo stvari nadaljevali v takšni smeri, kot so, festivala prav gotovo ne bo v takšnem obsegu kot doslej.

Letos so načrtovali razširitev dogajanja

"Aktivnosti potekajo, sledimo dogajanjem, a ..."

V letošnjem letu so sicer načrtovali razširitev festivalskega dogajanja, terminsko in vsebinsko. "Aktivnosti potekajo, sledimo dogajanjem in verjetno bo potrebno zadeve odpovedati. Sodelujemo s Primožem Kozmusom, so še vedno intenzivno v pripravah na tek. Tudi mi smo zbiramo vso potrebno dokumentacijo in se dogovarjamo z glasbeniki, seveda z varovalko, da bomo te zadeve verjetno morali odpovedati."

(bš)

brežice
brežice moje mesto
koronavirus

Pridružite se nam

Novice iz Posavja