Skip to main content
V Posavju 0° C Nedelja, 23. januar 2022
24.04.2020
14:18
Ureditev Črešnjice - Cerklje ob Krki
Grafika: ePosavje
V naselju Črešnjice so konec septembra začeli z ureditvami cestne infrastrukture. Dela potekajo tudi v Cerkljah ob Krki. Kako daleč je obnova lesenega mostu čez reko Krko? Vprašali smo župana.

Ureditev infrastrukture v naselju Črešnjice

Investicijo so nadgradili, pločnik do začetka vasi

BREŽICE V naselju Črešnjice so konec septembra začeli z ureditvami cestne infrastrukture. "Na območju vasi Črešnjice dela potekajo nemoteno. En del ureditev se zaključuje. Še celo več, investicijo v Črešnjicah smo povečali do začetka vasi, s tem bomo naredili še nekaj dodatnih pločnikov in cesto," nam je povedal brežiški župan Ivan Molan.

Kako kaže obnovi lesenega mostu čez Krko v Cerkljah ob Krki?

Molan: "Najnižja ponudba za obnovo mostu je višja od pričakovane"

V Cerkljah ob Krki trenutno urejajo cesto od Cerkelj do Pirošice, vključno z lesenim mostom, za katerega so nedavno izvedli razpis. Projekt je sicer sofinanciran s strani Ministrstva za obrambo Republike Slovenije. "Obnova lesenega mostu čez Krko v Cerkljah ob Krki bo kar velika investicija, najnižja ponudba je prišla višja od pričakovane. Sama investicija bo stala skoraj 700.000 evrov. Videli bomo, ali bo možno investicijo v letošnjem letu tudi dokončati," ob tem pravi brežiški župan.

"Kljub krizi bomo poskušali še čimveč postoriti"

Molan dodaja, "da moramo definitivno vztrajati, da ta most zgradimo in potem celotno cesto, vključno s križiščem v Pirošici, nato tudi urediti. Tudi na tem področju skušamo stvari nadaljevati in upam, da bomo kljub krizi v letošnjem letu poskušali še čimveč postoriti."

(bš)

brežice
video
posavski tednik

Pridružite se nam