Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
22.05.2020
13:45
Bazen Sevnica, maj 2020
Grafika: ePosavje.com
Po prenovi bazenske školjke so se v Sevnici lani lotili še drugega dela naložbe, in sicer prenove strojnice bazena. V Sevnici se pripravljajo na polnitev in testni zagon bazena. Več v nadaljevanju.

Na bazenu v Sevnici zaključili s prenovo strojnice

Zdaj se pripravljajo na polnitev in testni zagon bazena

SEVNICA Bazen v Sevnici, ki obratuje že več kot 30 let, je bil v zadnjem obdobju deležen temeljite prenove. "Obnova bazena je v fizičnem smislu zaključena, pripravlja se polnitev in testni zagon, to pa usklajujemo z možnostjo polnitve in razpoložljivo količino vode s strani komunale, kot tudi nekako usklajujemo s terminskim planom, kajti želimo, da se testno obdobje izvede pred samo sezono," pove sevniški župan Srečko Ocvirk

"Do prvega junija bodo vsi postopki zaključeni"

Ob tem dodaja, "da ni podatka, kdaj se bo lahko sezona pričela, pa vendar bodo do prvega junija vsi postopki zaključeni, tako da bo z vseh vidikov bazen usposobljen v vsej novi preobleki."

Kako se na novo sezono pripravljajo upravljalci bazena?

Skupna vrednost celotnega projekta obnove približno 1,2 milijona evrov

Skupna vrednost celotnega projekta je približno 1,2 milijona evrov, polovico od tega je znašala prenova strojnice. Poletna sezona se sicer nezadržno približuje, v preteklih tednih pa so bile temperature že tako visoke, da je marsikoga že zamikala ohladitev v vodi.

Pripravljamo se, kot da sezona bo

"Počakali bomo na navodila in upamo, da bomo bazen odprli kot vsa leta doslej"

In kako se na prihajajočo sezono pripravljajo upravljalci sevniškega bazena? "Bazen pripravljamo, kot da sezona bo. Glede na to, da se investicija zaključuje, bomo naredili tudi prvo testiranje zaradi kvalitete vode. Potem bomo naredili še ostale aktivnosti okrog bazena, znotraj stavbe. Nato bomo počakali na nadaljna navodila države in ko jih dobimo navodila ter če bo vse v skladu z našimi pričakovanji, bomo bazen odprli tako kot vsa pretekla leta. Izjema je le lansko leto, ko je bila sezona kasnejša zaradi sanacije bazenske školjke," je ob tem dodala Mojca Pernovšek, direktorica KŠTM Sevnica.

Bazen običajno odprejo teden dni brez začetkom poletnih počitnic

Bazen Sevnica svoja vrata običajno odpre teden dni pred začetkom poletnih počitnic in jih zapre prvi teden septembra. Med obiskovalci pa prevladujejo mladi in družine.

(bš)

sevnica
bazen sevnica
video
posavski tednik

Pridružite se nam