Skip to main content
V Posavju 5.7° C Petek, 9. december 2022
23.12.2021
16:39
Nadvoz v Šmarju, Sevnica
Foto: ePosavje.com
Izgradnja novega nadvoza v Šmarju, ki bo premostil železniško progo med Sevnico in Trebnjem, teče v skladu s terminskim planom. Z naložbo bodo izboljšali celotni potek prometa na tem območju.

Najprej nadvoz, nato tudi krožišče

SEVNICA Na gradbišču v Šmarju trenutno poteka betoniranje podpornikov nadvoza in gradnja nasipov. Sevniški župan Srečko Ocvirk pravi, da na gradbišču poteka tudi gradnja dela opornih zidov za krožišče. "Potrebna je vzporedna gradnja podpornikov in nadvoza."

Za financiranje krožišča se še usklajujejo

Z Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo pa se trenutno usklajujejo za financerski sporazum za gradnjo samega rondoja v Šmarju. "Na tak način bo projekt v prihodnjem letu vzporedno zaključen - naprej nadvoz, nato pa tudi krožišče na cesti Boštanj - Planina."

Kdaj bodo dokončali nadvoz? Po načrtih avgusta

Sam nadvoz bo predvidoma dokončan v začetku avgusta, potem pa se nadaljuje še rondo, pravi Ocvirk. "Vsa dela pač še ne bodo zaključena v avgustu, vendar nadvoz kot osrednji objekt pa." Nova prometna ureditev bo pripomogla k večji prometni varnosti in pretočnosti prometa. "V tem krožišču je bilo potrebno upoštevati izredne prevoze, ki jih je iz podjetij iz smeri Savske ceste kar nekaj in tudi to je v projektu upoštevano," dodaja župan. Projekt izgradnje novega nadvoza in krožišča v Sevnici je sicer 1,6 milijona evrov vreden projekt, ki je sofinanciran iz evropskega kohezijskega sklada, proračuna Republike Slovenije in občinskega proračuna.

(eP)

sevnica
ceste
posavski tednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja