Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
30.10.2020
15:03
Center za socialno delo Krško
Grafika: ePosavje
Kako v teh dneh poteka pomoč občanom v Posavju? Govorili smo s Carmen Rajer iz Centra za socialno delo Krško.

CSD Posavje, enota Krško: "Še vedno nudimo vse storitev kot doslej"

KRŠKO V Centru za socialno delo Krško, tako na pomoči na domu, kot na projektu Most, delajo nezmanjšano. "Še vedno nudimo vse storitve, ki smo jih nudili doslej, seveda pa po protokolih, ki so v skladu z usmeritvami in priporočili NIJZ, ministrstva za zdravje in našega ministrstva za delo," je za ePosavje TV povedala Carmen Rajer, vodja Pomoči na domu na Centru za socialno delo Posavje, enota Krško.

Klicni center tudi za občane, ki niso vključeni v njihove storitve

Kot pravi sogovornica, vzpostavljajo način dela primeren oskrbi takšnih oseb. "Dodatno imamo vzpostavljen klicni center, vsak dan od 7. do 15. ure, tako smo na voljo ljudem, občanom, ki niso vključeni v naše storitve in skupaj z ostalimi organizacijami individualno iščemo rešitve, kako jih oskrbeti s stvarmi, ki jih pač nujno potrebujejo, da preživijo."

Pripravljeni načini in protokoli v primeru oskrbe COVID-19 pozitivne osebe

Na Centru za socialno delo Posavje, enota Krško, imajo trenutno v oskrbi družino, kjer imajo tako imenovano sivo cono, ko je seba svojec okužen. "Prav s tem, da bi uporabnik bil pozitiven in imel to okužbo, trenutno nimamo še, imamo pa pripravljene načine in protokole, v kolikor se nam bo to zgodilo. Seveda so nekatere stvari še nedorečene, saj si želimo, da se storitev izvaja predvsem varno, tako za uporabnike in za zaposlene."

"Ves čas iščemo rešitve, kako izvajati storitve v skladu s protokoli"

"Ves čas z tesnim sodelovanjem z občino iščemo rešitve, kako izvajati to storitev v skladu s protokoli - predvsem pa tako kot sem že rekla, varno za vse vključene v takšno oskrbo. Spremljamo situacijo na terenu, ves čas se tudi izobražujemo, spremljamo novosti, smo v stiku z ministrstvom za zdravje in tudi z našim ministrstvom, tako da poskušamo se prilagoditi času, ki je tukaj, ker se mu ne moremo izogniti," je še dodala sogovornica.

Kako je z delom Zavoda Sopotniki?

Sama klicna številka Zavoda Sopotniki je vezana na enotno vstopno točko, kjer zaposleni na projektu sprejemajo klice. Poleg tega je na voljo še dodatna številka, na katero se oglaša koordinatorka Sopotnikov, ki v sodelovanju z vsemi deležniki posreduje podatke in potem skupaj poiščejmo kontakte z društvi, z Rdečim križem, če je potrebno, s Civilno zaščito. "Iščemo rešitev, ki je primerna za osebo, ki je v stiski. Vsaka rešitev je individualna in ne more imeti enakega postopka za vse," je še povedala Carmen Rajer.

(bš)

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja