Skip to main content
V Posavju 15.3° C Petek, 30. september 2022
12.02.2021
09:43
Foto: ePosavje.com
Izobraževanje za učence višjih razredov in dijake zaenkrat poteka na daljavo, na daljavo pa od oktobra poteka tudi študij na fakultetah, kjer so trenutno sredi izpitnega obdobja.

Potek študija v času epidemije

Govorili smo s študenti Fakultete za energetiko in vršilcem dolžnosti dekana

KRŠKO "Sedaj je vse na daljavo, predavanja potekajo nemoteno, laboratorijske vaje pa so malo prilagojene, ampak še vedno spoznamo veliko zadev, ki se uporabljajo," pove Nejc Friškovec, študent Fakultete za energetiko.

"Mislim, da je bilo na naši fakultetiv se skupaj zelo dobro izvedeno"

"Mislim, da je bilo na naši fakulteti vse skupaj zelo dobro izvedeno, da smo se študentje in profesorji zelo hitro privadili na nov način študija. Tukaj bi izpostavil asistente, ki so nam laboratorijske vaje približali na način, da so določene stvari posneli, nekateri so tudi prenašali v živo, nam pokazali slike, tako da ni bilo nekega manjka v primerjavi s študijem v živo," pa je dodal Klemen Srpčič, študent in prodekan za študentska vprašanja na Fakulteti za energetiko.

"Študij na naši fakulteti je v celoti potekal na daljavo"

"Na Fakulteti za energetiko smo se na študij na daljavo pripravljali tudi že med poletnim izpitnem obdobju, tako da smo bili pripravljeni in študij na naši fakulteti je potekal v celoti na daljavo," nam je v pogovoru na naši televiziji povedal vršilec dolžnosti dekana Fakultete za energetiko izr. prof. dr. Sebastijan Seme.

Izpitno obdobje

Kot dodaja, "so bile izvedene vse laboratorijske in avditorne vaje na daljavo, s tem da smo vse vsebine, ki bi jih drugače študentje poslušali v laboratorijih, kjer bi sodelovali pri sami izvedbi vaj, nekako posneli v živo, študentje so vse to videli preko računalnikov in na tak način sodelovali pri samih laboratorijskih vajah. Nenazadnje naj povem, da smo sedaj že v zimskem izpitnem obdobju, tako da študentje že opravljajo tudi izpite na daljavo."

(eP)

krško
fakulteta za energetiko
video
posavski tednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja