Skip to main content
V Posavju 3.9° C Sreda, 19. januar 2022
02.04.2020
11:41
Krško, 2. april 2020
Grafika: ePosavje.com
Odkar trajajo izredne razmere, ki jih je povzročila epidemija, je Občina Krško vključena v logistične aktivnosti s podporo službam, ki se aktivno ukvarjajo s preprečevanjem širjenja virusa.

Za zdravnike v okviru ZD Krško so priskrbeli nekaj občinskih stanovanj

KRŠKO Župan Miran Stanko je pri tem izpostavil predvsem nabavo zaščitne opreme, s katero imajo – tako kot drugod po Sloveniji – velike težave. Kljub temu iščejo vire, preko katerih bi je lahko zagotovili nekaj več, predvsem za tiste službe, ki delujejo v okviru civilne zaščite in seveda tudi za druge, ki tako opremo potrebujejo. "Vključili smo se tudi v preskrbo stanovanj za tiste zdravnike, ki se vsak dan vozijo v Krško, predvsem gre za zdravnike v okviru Zdravstvenega doma Krško in smo jim tudi uspeli priskrbeti nekaj občinskih stanovanj," dodaja Stanko. Aktivno sodelujejo tudi z Domom starejših občanov Krško, predvsem pri pomoči okrog opreme.

Opravljanje komunalnih storitev: "Vse te službe delujejo normalno"

"Kar se tiče aktivnosti, v katere je občina neposredno vključena in so tudi njena osnovna naloga, torej opravljanje komunalnih storitev, lahko rečem, da vse te službe delujejo normalno, celo več. Center za ravnanje z odpadki Spodnji Stari Grad deluje in je odprt za razliko od številnih drugih centrov v državi," še pove župan.

Aktivnosti usmerjajo na delovanje občine po krizi

"Pripravljamo seznam vseh ukrepov za obravnavo na seji občinskega sveta"

Na Občini Krško zdaj aktivnosti usmerjajo na delovanje občine po krizi. Kot pojasnjuje Stanko, zbirajo pobude s strani gospodarstva in posameznikov, pobude, ki naj bi pripeljale do posameznih ukrepov, ki so v pristojnosti občine. "Gre za pobude za uveljavitev škode, ki so jo posamezniki in gospodarske družbe utrpele zaradi dogajanja okoli te krize. Seveda moramo pri tem upoštevati tudi ukrepe države, da ne bi prihajalo do podvajanja in da bi bila upoštevana določena področja, ki so v pristojnosti države ali občine in niso bila upoštevana. Pripravljamo seznam vseh ukrepov, ki jih bomo potem na seji občinskega sveta obravnavali in tudi sprejeli, če bodo svetniki za te ukrepe."

"Držite se navodil pristojnih služb"

Ob tem se krški župan zahvaljuje vsem, ki so aktivni v omejevanju širitve virusa, od zdravstvenih delavcev, zaposlenih v Domu starejših občanov Krško in vsem v ostalih podpornih službah, ki pri tem sodelujejo. "Občane želim ponovno pozvati, da se držijo navodil pristojnih služb in vseh navodil, ki jih dobijo s strani države, namreč le s skupnim delovanjem bomo uspeli zmanjšati širjenje virusa in omiliti vse posledice, ki bi s tem nastale," še dodaja Stanko.

(bš)

krško
koronavirus
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja