Skip to main content
V Posavju 18.3° C Nedelja, 9. maj 2021
12.05.2020
20:35
Policija, Posavje v letu 2019
Grafika: ePosavje.com
Na Policijski upravi Novo mesto so objavili letno poročilo za 2019, v katerem so zapisali več podrobnosti o varnosti na območju policijskih postaj, delu, najdemo pa tudi nekaj ostalih zanimivosti.

Kako smo bili pridni v letu 2019?

Več kaznivih dejanj na področju splošne kriminalitete

KRŠKO V naslednjih dneh bomo na naših straneh podrobneje pogledali v številke in posamezne dogodke, v prvem zapisu bomo pogledali v splošne informacije. Policisti pravijo, da so obravnavali več kaznivih dejanj na področju splošne kriminalitete, manj pa na področju gospodarske,organiziraneinmladoletniškekriminalitete."Največ pozornosti smo namenili preiskovanju kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete, prilagodili nekatere oblike dela ter organiziranost. Prepričani smo, da ravno ta v največji meri vpliva na občutek varnosti prebivalcev," sporočajo policisti.

Kako je bilo v prometu?

Na območju Policijske postaje Krško lani največ kršitev v zadnjih desetih letih

Delo na področju prometne varnosti so prilagodili prometno-varnostnim razmeram na območju policijske uprave, ob tem je v prometnih nesrečah manj udeležencev umrlo, več pa je bilo telesno poškodovanih. Na območju Policijske postaje Krško so lani zabeležili 3.335 kršitev pri nadzoru cestnega prometa, kar je največ v zadnjih desetih letih. Blizu rekordnemu letu 2017 (3.322 kršitev) so bili lani tudi v Brežicah (3.279), na območju Policijske postaje Sevnica pa so se s 1.966 zabeleženimi krštivami zelo približali letu 2010 in 1.992 zabeleženim kršitvam.

Na območju treh policijskih postaj skoraj tretjina vseh kršitev v prometu

Lani na posavskih cestah dve smrtni žrtvi

Na območju treh posavskih policijskih postaj so lani zabeležili 434, kar je skoraj tretjino vseh nesreč na območju celotne policijske uprave (1.386). Največ nesreč (166) so zabeležili na območju krške policijske postaje, brežiška in sevniška pa sta si s 135 in 133 prometnimi nesrečami zelo blizu. Lani so zabeležili dve smrtni žrtvi (po ena na območju krške in brežiške občine).

Manj preizkusov alkoholiziranosti, a zato več pijanih za volanom

Povečanje spoštovanja predpisov na "motorističnih" relacijah

Policisti ugotavljajo, da so kljub nekoliko manjšemu številu odrejenih preizkusov alkoholiziranosti ugotovili več kršitev voženj pod vplivom alkohola. "Veliko dela je bilo vloženega v organizacijo in izvedbo nadzora najbolj pogostih relacij, ki so jih za prehitro vožnjo v preteklih letih uporabljali vozniki enoslednih motornih vozil. Dosegli smo, da se je povečalo spoštovanje cestnoprometnih predpisov na relacijah, najbolj obremenjenih z vozniki enoslednih motornih vozil," pravijo v poročilu.

Lani ugotovili za 20,5% več kršitev v prometu kot v letu 2018

Pri izvajanju nadzora cestnega prometa so sicer lani ugotovili za 20,5 % več kršitev kot v letu 2018, "ko so potekale stavkovne aktivnosti, kar je bilo posebej opazno pri ugotavljanju prioritetnih kršitev, kot so prekoračitve hitrosti, uporaba varnostnega pasu in prisotnost alkohola."

(bš)

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Novice iz Posavja