Skip to main content
Petek, 12. april 2024
02.04.2020
09:10
Skrb za interno vodovodno napeljavo
Foto: Kostak d. d.
V številnih objektih, kot so šole, javni zavodi in druge organizacije, se je v času epidemije COVID-19 uporaba pitne vode zmanjšala ali povsem prekinila.

Zastajanje vode v interni vodovodni napeljavi

Povečanje tveganja za zdravstveno neustreznost pitne vode

KRŠKO Ker se je zmanjšala ali povsem prekinila poraba pitne vode, prihaja do zastajanja vode v interni vodovodni napeljavi, s tem pa se tudi poveča tudi tveganje za zdravstveno neustreznost pitne vode tudi v kasnejšem obdobju, ko se bodo razmere normalizirale.

"Svetujemo, da poskrbite, da se voda v interni vodovodni napeljavi popolnoma izmenja vsaj enkrat na teden."

Poskrbite za osnovne preventivne ukrepe

Da bi se izognili težavam pri zagotavljanju skladnosti in zdravstvene ustreznosti pitne vode, ko se bo delo ponovno pričelo, lastnikom, upravnikom in odgovornim osebam objektov iz družbe Kostak d.d., priporočajo, da do vzpostavitve običajnih razmer poskrbijo za osnovne preventivne ukrepe.

Posebna pozornost pred ponovnim pričetkom dejavnosti

Vodo v interni vodovodni napeljavi popolnoma zamenjajte vsaj enkrat na teden

"Svetujemo, da poskrbite, da se voda v interni vodovodni napeljavi popolnoma izmenja vsaj enkrat na teden. To storite z uporabo vode v WC kotličkih in z odprtjem vseh pip vsaj do stabilizacije temperature. Pred ponovnim pričetkom dejavnosti v teh objektih vam bomo svetovali, da vzpostavitvi ustreznih higienskih ukrepov v interni vodovodni napeljavi posvetite posebno pozornost," dodajajo.

(bš)

koronavirus
krško
kajak kanu klub čatež

Pridružite se nam

Novice iz Posavja