Skip to main content
Sobota, 13. april 2024
17.03.2021
20:20
Obnova Ceste krških žrtev v Krškem
Grafika: ePosavje.com
Po sprostitvi prometa po novi krški obvoznici prihaja na vrsto tudi prepotrebna prenova Ceste krških žrtev. Kakšne načrte imajo na krški občini in kdaj bodo predvidoma začeli z deli?

Obnova in ureditev Ceste krških žrtev v Krškem

KRŠKO Dobro leto je že minilo, odkar je stekel promet po novi krški obvoznici. S tem se je uresničila napovedana velika sprostitev v prometu, kmalu pa naj bi se uresničila tudi napovedana obnova in ureditev Ceste krških žrtev.

Obnova naj bi se začela v letošnjem letu

Prva faza: Obnova cestišča od krožišča na mostu do križišča pri pokopališču

"Ta cesta, ki je v državnem upravljanju, je v zelo slabem stanju in kar nekaj časa smo si prizadevali, da bi prišlo do obnove te ceste. Lahko rečem, da aktivnosti potekajo v redu, zadovoljivo. V tem trenutku poteka projektiranje oz. tehnična dokumentacija. Sama gradnja naj bi se začela v letošnjem letu in bi bila prva faza te gradnje dokončana do predvidoma maja naslednjega leta. Upam pa, da bo prej," pojasnjuje župan Občine Krško Miran Stanko.

Novi krožišči v obeh križiščih proti Gubčevi

Prva faza obsega obnovo kompletnega cestišča od krožišča na mostu do križišča pri pokopališču. "Tu naj bi bila zgrajena dva rondoja, nekoliko kasneje bi spremenili tudi strukturo same ceste – cesta se bi za približno pol metra zoožala, s tem pa bi pridobili cono za pešce in kolesarje," dodaja Stanko.

Projekt bo imel tri faze

Druga faza: Ureditev ceste od pokopališča do nakupovalnega središča

V drugi fazi naj bi nadaljevali z ureditvijo ceste od pokopališča oz. stadiona do nakupovalnega središča. Župan ob tem pove, "da gre za obnovo v podobnem stilu kot pri prvi fazi. Tehnično sicer še ni povsem dorečeno, ampak naj bi se vsa križišča, ki so sedaj semaforizirana, nadomestila s krožišči.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Finančna vrednost?

Stanko: "Gre za precej velik projekt"

Zadnja, tretja faza pa naj bi obsegala ureditev ceste od krške hidroelektrarne do mostu, kjer naj bi se začela prva faza obnove. Kot pravi Stanko, gre za precej velik projekt. "Projekt naj bi veljal nekje okrog 6 milijonov evrov. Od tega znaša vrednost prve faze okoli 1,7 milijona evrov, pri tem Občina Krško prispeva približno 550 tisoč evrov svojega denarja za obnovo infrastrukture, pločnikov in vsega ostalega, kar sodi v pristojnost občine."

Mestna ulica z več površinami za kolesarje in pešce

Po obnovi prve in druge faze naj bi celotna cesta prešla v upravljanje Občine Krško, Cesta krških žrtev pa naj bi z obnovo postala mestna ulica z več površinami za kolesarje in pešce.

(eP)

krško
video
posavski tednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja