Skip to main content
V Posavju 7.1° C Sreda, 7. december 2022
27.01.2022
09:34
Stavba Laboda v Krškem
Foto: ePosavje.com
Stavba Laboda na Vidmu v Krškem že dalj časa propada. Kakšna usoda jo čaka? Za mnenje smo vprašali na krške ulice, pa na Mestno občino Krško in podpredsednika Krajevne skupnosti mesta Krško.

Občan o stavbi Laboda na Vidmu: "To je velika sramota"

KRŠKO "V to stavbo bi lahko marikaj dali, tudi denimo trgovine. Tako pa ta zgradba ne bo več dolgo, saj iz dneva v dan propada," nam je na krških ulicah o propadanju stavbe Laboda na Vidmu povedal občan. Spet drugi ga je dopolnil z besedami: "Večkrat pešačim mimo in pravim, da je to velika sramota.Ne vem, kdo je lastnik, a nekaj bi bilo treba narediti in počistiti. Stavba je postala zavetišče podgan."

Stečajni postopek Laboda zavira rešitev

Krčani že dlje časa opazujejo, kako stavba nekdanjega Laboda žalostno propada. Ta je še vedno pod okriljem stečajnega upravitelja, ki jo naj bi prodajal. Podpredsednik Sveta Krajevne skupnosti mesta Krško Boštjan Pirc pravi, "da kakor smo seznanjeni, je že bil en postopek prodaje, ki pa ga je sodišče zavrnilo zaradi tega, ker je stavba še vedno pod hipoteko, kar velika vsota." Župan Mestne občine Krško Miran Stanko dodaja, "da stavba Laboda stoji na enem lepših delov mesta, kjer je prostor, ki bi lahko služil različnim namenom, verjetno predvsem s poslovnim namenom, vendar je sedaj težava, zapleti s samim stečajem podjetja Labod."

Predkupna pravica

Mestna občina Krško se je v lanskem letu s sklepom občinskega sveta odločila, da si na teh objektih zagotovi predkupno pravico. Predvsem z namenom, da bi lahko začeli s pripravo tega območja za nek drug namen. "Sama predkupna pravica ne pomeni, da je smo že avtomatsko prvi v vrsti za nakup, ampak je za to treba imeti tudi denar in iti na dražbo, ko bo do nje prišlo, ko se bo stečajni upravitelj za to odločil," pravi Stanko.

"Stavba kazi okolje"

"Kar se krške krajevne skupnosti tiče, seveda vseskozi na to temo razpravljamo, se pogovarjamo in dajemo predloge in sprašujemo, ker si želimo, da se čimprej ta zadeva uredi. Ta del Krškega je dejansko kar malo zapostavljen zaradi te stavbe, ki je trenutno v takšnem stanju, da kazi okolje," nam je še povedal podpredsednik Krajevne skupnosti mesta Krško. Tako na občini kot krajevni skupnosti ostajata želja in volja, da se ta del mesta uredi, a je za to najprej potrebno izpeljati postopek prodaje, ki pa je odvisen od stečajnega upravitelja.

(eP)

posavski tednik
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi