Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
12.04.2021
08:43
Predvidena količina padavin do nedelje, 18. aprila 2021
Grafika: wetterzentrale.de
Ponedeljek bo najtoplejši dan tega tedna, torek pa najhladnejši. Ob prehodu fronte bo lahko v noči s ponedeljka na torek tudi snežilo, v četrtek in petek pa bodo najnižje temperature znova pod ničlo.

Vreme v Posavju, 5. - 11. april 2021

Vremenska slika

Nad severnim Sredozemljem se poglablja ciklonsko območje, vremenska fronta se prek območja Alp bliža Sloveniji. Pred njo k nam od jugozahoda priteka topel in vlažen zrak.

Od 12. do 18. aprila 2021 v nekaj besedah:

  • Sprva bo še suho, nato v drugem delu dneva padavine
  • Dež bo ponehal šele v torek popoldne
  • V višjih legah tudi snežinke
  • Nato do sobote hladna jutra, v četrtek in petek zjutraj do -2°C
  • Nevarnost pozebe tako še ne bo minila
  • Ponedeljek bo najtoplejši dan tega tedna

Kakšno bo vreme v Posavju?

Od ponedeljka do srede

Ponedeljek bo sprva še oblačen in suh, nato pa se bo deževje z zahoda razširilo tudi na naše kraje. Zvečer bo veter obrnil na severno smer, v noči na torek bodo lahko sunki severnika v naših krajih presegli 50 kilometrov na uro. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo v notranjosti Slovenije spustila do nadmorske višine okoli 500 m, ob močnejših padavinah lahko ponekod sneži tudi pod to mejo. V sredo bo delno oblačno, jutranje temperature bodo okoli 0°C, najvišje dnevne okoli 9°C

Od četrtka do nedelje

Podobno bo tudi v četrtek, le s to razliko, da bo jutro še hladnejše. Četrtkovo in petkovo jutro bo lahko znova prineslo pozebo, jutranje temperature bodo v naših koncih okoli -2°C, najvišje dnevne se bodo dvignile do okoli 10°C. Sonca bo še največ v četrtek in petek, vikend bo spomladansko hladen in oblačen.

(eP)

vreme v posavju
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja