Skip to main content
V Posavju 19.3° C Torek, 16. avgust 2022
14.04.2020
08:45
Sneg, 14. april 2020
Grafika: ARSO
Kakšno bo vreme v Posavju od 14. do 19. aprila? V nadaljevanju novice smo pogledali v krajšo vremensko napoved, to so najbolj pomembne informacije.

Vreme v Posavju, 13. - 19. april 2020

Vremenska slika

Za hladno fronto se krepi anticiklon

Hladna fronta se pomika čez Slovenijo. Za njo se nad zahodno in srednjo Evropo krepi območje visokega zračnega tlaka, nad naše kraje pa je s severnimi vetrovi začel pritekati občutno hladnejši zrak.

 

13. - 19. april v nekaj besedah:

  • Torkovo dopoldne je prineslo sneg tudi v nižine. Padavine bodo ponehale, popoldne se bo razjasnilo
  • Sredino jutro znova v minusu, najvišja dnevna do 15°C
  • Od četrtka do nedelje znova spomladansko toplo, proti vikendu več oblakov
  • Z naslednjim tednom pa nova sprememba vremena
  • Ostanite doma!

In kako kaže?

Torek v sredo

Če je bilo na Sremiču ob 4. uri zjutraj še 9,9°C, so jih ob 7. uri izmerili že pod ničlo, -0,2°C. Hitra ohladitev, ki nas je dosegla v torkovem jutru, se bo s snežnimi padavinami še hitreje umaknila. Že popoldne se bo razjasnilo, vse kaže, da bomo videli sonce. Zaradi zdaj še območja visokega zračnega tlaka nad srednjo Evropo, ki se bo premaknilo nad naše kraje, bo tako v noči na sredo jasno in hladno, v sredo zjutraj se bodo temperature znova spustile pod ničlo. Čez dan bo jasno in sončno, najvišje dnevne temperature bodo okrog 15°C.

Od srede do nedelje

V nadaljevanju tedna bo znova spomladansko toplo, največ sonca bo v četrtek in petek, od sobote naprej tudi nekaj več oblakov. Najvišje dnevne temperature bodo presegle 20°C. Kot kaže zaenkrat, pa se nam v noči z nedelje na ponedljek obeta nova sprememba vremena in predvsem deževni dnevi v zadnji tretjini meseca aprila.

(bš)

vreme v posavju
krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Novice iz Posavja