Skip to main content
V Posavju -5.5° C Torek, 7. februar 2023
14.09.2020
08:54
Lisca, 14. september 2020
Grafika: ARSO
Od ponedeljka do srede še nadaljevanje indijansko tople jeseni, v četrtek sprememba vremena in od petka za več kot 5°C nižje temperature, v soboto zjutraj temperature že pod 10°C.

Vreme v Posavju, 14. - 20. september

Vremenska slika

Nad večjim delom srednje in južne Evrope je območje visokega zračnega tlaka, s šibkim vzhodnim vetrom priteka k nam suh in topel zrak.

Od 14. do 20. septembra v nekaj besedah:

  • Od ponedeljka do srede indijansko toplo vreme
  • Četrtek bo nestabilen, popoldne lahko pade tudi kakšna kaplja dežja
  • V petek najvišje dnevne temperature ne bodo dosegle 20°C
  • Sobotno jutro bo hladno, komaj 8°C
  • Tudi nedelja bo sončna in brez padavin

Kakšno bo vreme v Posavju?

Od ponedeljka do srede

Do srede se bo nadaljevalo sončno in lepo vreme z najvišjimi dnevnimi temperaturami do 28°C. Zjutraj bo lahko ponekod še nekaj megle, a bodo zato popoldnevi toliko bolj prijaznejši. Najnižje jutranje temperature bodo med 11 in 16°C, najvišje dnevne pa v že znanih okvirjih zadnjih dveh tednov.

Od četrtka do nedelje

V četrtek prihaja sprememba vremena. Čez dan bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo lahko plohe in nevihte. In s spremembo vremena se bodo spremenile tudi temperature, v petek bodo tako najvišje dnevne komaj dosegle 20°C. Že soboto jutro bo nakazalo tisto pravo jesen, ko se bodo najnižje jutranje temperature čez vikend spustile do 7°C. Čez dan bo hladneje kot v začetku tedna, pričakujemo najvišje dnevne temperature okrog 19 in 22°C.

(bš)

vreme v posavju
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi