Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
17.05.2021
09:39
Vreme v Posavju, 17. maj 2021
Grafika: ARSO
Aprilsko vreme v maju se bo nadaljevalo tudi v tem tednu. Brez padavin od četrtka naprej, najvišje dnevne temperature ne bodo presegle 20°C. Vreme v Posavju od 17. od 23. maja:

Vreme v Posavju, 17. - 23. maj 2021

Vremenska slika

ladna fronta se pomika prek Slovenije, za njo bo v višinah k nam dotekal dokaj hladen, a prehodno nekoliko bolj suh zrak.

Od 17. do 23. maja 2021 v nekaj besedah:

  • Ponedeljkove padavine bodo proti popoldnevu ponehal, pokazalo se bo sonce
  • V torek zjutraj na Krškem polju megla, popoldne znova s padavinami
  • V noči na sredo se bodo padavine s severa spuščale proti jugu, popoldne nas lahko obišče kakšna ploha
  • Četrtek in petek bosta suha in postopno toplejša
  • A do konca tedna čez 20°C ne bo šlo

Kakšno bo vreme v Posavju?

Od ponedeljka do srede

Ponedeljkovo jutranje - dopoldansko deževje (do 9.30 je v Posavju padlo med 20 in 25 mm dežja) bo v zgodnjem popoldnevu ponehalo, zjasnilo se bo, najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 18°C. Torkovo jutro bo megleno, oblačnost se bo povečala in popoldne lahko med Gorjanci in Bizeljskim znova pade kakšna kaplja dežja. 

Še več dežja bo v naših koncih v noči s torka na sredo, ko bodo padavine ponehale v drugem delu srede. Sreda bo, tako kažejo vremenski modeli, z do največ 15°C predvidoma najhladnejši dan v tednu.

Od četrtka do nedelje

V četrtek bo zapihal severni veter in očistil ozračje, a le do petka, ko bo znova obrnilo na jugozahodni veter. Ta bo v petek prinesel nekaj več oblakov, pa tudi višje temperature. Najvišje bodo skoraj do 20°C. Ledeni možje in poscana Zofka delajo nadure, saj lahko kakšna kaplja dežja pade tudi v nedeljo. 

Kdaj pride poletje?

Po ponedeljkovem zagonu vremenskega modela GFS poletnih temperatur, ki smo jih sicer bolj vajeni v tem času, zaenkrat ni na vidiku. Morda se pripeljejo v tednu od 26. do 30. maja, a zaenkrat še daleč od 30°C. 

(eP)

vreme v posavju
krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Poglejte tudi