Skip to main content
V Posavju 4.7° C Petek, 3. december 2021
18.10.2021
12:29
Vreme v Posavju, 18. oktober 2021
Grafika: ePosavje
Tretji delovni teden letošnjega oktobra bo sredi tedna zmotila vremenska motnja in v petek prinesla dež. Še pred dežjem od srede naprej okrepljen jugozahodnik, za vikend pa sončno in suho.

Vreme v Posavju, 18. - 24. oktober 2021

Vremenska slika

Nad srednjo in južno Evropo je obsežno območje visokega zračnega tlaka, ob šibkem severozahodnem vetru v višinah se nad našimi kraji zadržuje dokaj suh zrak.

Od 18. do 24. oktobra 2021 v nekaj besedah:

  • PONEDELJEK: Megla se bo razkadila, 
  • TOREK: Hladno jutro, čez dan več oblakov
  • SREDA: Z 19°C in jugozahodnikom najtoplejši dan tega tedna
  • ČETRTEK: Jugozahodnik se bo še okrepil, oblačno bo
  • PETEK: Dež, dež, dež.
  • SOBOTA IN NEDELJA: Zapihal bo severni veter, sončno in suho bo

Kakšno bo vreme v Posavju?

Od ponedeljka do srede

V ponedeljkovem jutru se bo megla razkadila, popoldne se bo lahko ogrelo do 15°C, na vzhodu države bo suho, sončno in z lepim sončnim zahodom. V torek nekaj več oblakov, v sredo pa bo zapihal jugozahodni veter in prinesel občutek indijanskega poletja. V sredo bodo najvišje dnevne temperature okoli 20°C.

Od četrtka do nedelje

V četrtek se bo jugozahodnik še okrepil in v petek prinesel padavine. Po izračunih nekaterih vremenskih modelov kaže med 10 in 30 mm dežja v 24 urah. Z odmikanjem vremenske motnje se bo veter obrnil v severno smer in prinesel suh ter sončen vikend. V soboto in nedeljo bo čez dan okoli 10°C, najhladneje bo v nedeljo zjutraj, ko bodo temperature podobne začetku delovnega tedna, okoli 1-3°C.

(eP)

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam