Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
24.02.2020
09:06
Sneg v Posavju
Grafika: WXcharts
Kakšno bo vreme v Posavju od 24. februarja do 1. marca? Uvod v teden z jugozahodnikom, v sredo padavine, v četrtek znova minus, v soboto pa spet +15°C.

Vreme v Posavju, 24. februar - 1. marec 2020

Prek srednje Evrope se pomika vremenska fronta

Nad jugozahodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka. Prek srednje Evrope se proti vzhodu pomika vremenska fronta, ki pa na vreme v Sloveniji ne bo imela večjega vpliva. Vzhodno Slovenijo bo prehodno vseeno preplavil nekoliko hladnejši zrak.

24. februar - 1. marec 2020:

  • Nočni jugozahodnik je prehodno ugasnil
  • Tudi torek bo podoben ponedeljek: siv z nekaj sončnimi žarki
  • V noči na sredo padavine, v hribih bo snežilo
  • Četrtkovo jutro v minus temperaturah
  • Znova bo zapihal jugozahodnik, v soboto tudi z močnejšimi sunki

In kako kaže?

Od ponedeljka do srede

Potem, ko so v noči z nedelje na ponedeljek sunki jugozahodnika na Lisci dosegli tudi 81 kilometrov na uro, je ta zgodaj zjutraj obrnil na severozahodnik ter v jutru povsem ponehal. Jugozahodnik se bo v torek prehodno okrepil in s seboj prinesel vlažen zrak in padavine. Zaradi prodora hladnega zraka s severa bo v sredo sredi dneva v višjih legah dež obrnil v sneg, najbolj zimsko bo na obronkih Bohorja, Lisce in Gorjancev.

Od četrtka do nedelje

Četrkovo jutro bo znova prineslo temperature pod ničlo in več sonca, znova pa se bo okrepil jugozahodnik, ki bo najmočnejši proti soboti, ko bi sunki znova lahko dosegli do 80 km/h. Sobota bo oblačna, za konec zimskih počitnic v nedeljo pa bi lahko znova padlo nekaj dežja.

(bš)

vreme v posavju
krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki

Pridružite se nam