Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
03.02.2020
10:19
Vreme v Posavju, 3. februar 2020
Grafika: WXCharts.eu
Kakšno bo vreme v Posavju od 3. do. 9. februarja? V ponedeljek in torek še nadpovprečno toplo, v torek po daljšem času znova padavine, nato v sredo prodor hladnega zraka in znova več sonca.

Vreme v Posavju, 3. - 9. februar 2020

Vremenska slika

S ponedeljka na torek visok zračni tlak

Nad jugozahodno Evropo je šibko območje visokega zračnega tlaka, ki sega tudi nad Alpe. Vremenska fronta se iznad Atlantika čez srednjo Evropo razprostira vse do Črnega morja in naprej nad Rusijo, od zahoda k nam priteka topel in vlažen zrak.

3. - 9. februar 2020 v nekaj besedah:

  • Jugozahodnik v ponedeljek ugasne, v torek zjutraj se bo znova vklopil
  • V torek sredi dneva padavine
  • Sreda s severnim vetrom prinaša svež zrak in nižje temperature
  • Do sobote stabilno z več sonca
  • V nedeljo znova nad 10°C

In kako kaže?

Ponedeljek in torek

Jugozahodni veter, ki je v minulih dneh dodobra prepihal naše kraje, bo v ponedeljkovem dopoldnevu ponehal in se znova okrepil v torkovem jutru. V torek sredi dneva se bodo s severozahoda padavine okrepile nad vso Slovenijo, a tudi hitro ponehale. Zapihal bo severni veter, nad naše kraje pa prinesel lepše nadaljevanje tedna.

Od srede od nedelje

Od sredinega jutra naprej bodo v naših krajih temperature znova pod lediščem, bo pa zato čez dan več sonca, najvišje dnevne temperature tja do sobote do 7°C. Proti soboti se bo znova okrepil jugozahodnik in v nedeljo znova prinesel najvišje dnevne temperature nad 10°C.

(bš)

vreme v posavju
krško
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja