Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
03.01.2022
12:08
Vreme, 3. januar 2022
Grafika: wetterzentrale.de
Prvi delovni teden v novem koledarskem letu bo minil v oblačnem, deloma deževnem, deloma sončnem vremenu. Konec tedna jutranje temperature znova pod ničlo.

Vreme v Posavju, 3. - 9. januar 2022

Vremenska slika

Nad južno polovico Evrope vztraja anticiklon, severneje pa je obsežno območje nizkega zračnega tlaka. V višinah nad Evropo pihal močan zahodni veter. Nad naše kraje od zahoda doteka nekoliko bolj vlažen in v višinah hladnejši zrak.

Od 3. do 9. januarja 2022 v nekaj besedah:

  • PONEDELJEK: Sivo z jugozahodnikom
  • TOREK: Sivo z še močnejšim jugozahodnikom
  • SREDA: Popoldne padavine, pri nas dež, v noči na četrtek lahko v hribih pade snežinka ali dve
  • ČETRTEK: Sivo in oblačno
  • PETEK: S severnim vetrom jutranje temperature do -4°C
  • SOBOTA IN NEDELJA: Hladna jutra, oblačni popoldnevi

Kakšno bo vreme v Posavju?

Od ponedeljka do srede

Siv in oblačen začetek tedna se bo z okrepljenim jugozahodnim vetrom v naših krajih nadaljeval do sredinega popoldneva in dežja. Najnižje temperature bodo v torek okoli 3°, v sredo že okoli 9°C, najvišje dnevne pa do srede vse višje, od ponedeljkovih 9°C do sredinih 13-14°C. 

Od četrtka do nedelje

V noči s srede na četrtek bi lahko kje v višjih legah znova padla kakšna snežinka, vse bo odvisno od pomikanja vremenske motnje in hitrosti ohlajevanja ozračja. Bo pa zato četrtek hladnejših od prejšnjih treh dni, v četrtek bo zjutraj okoli ničle, čez dan pa bo težko več kot 4°C. S petkom in razjasnitvijo več sonca in začetek nizkih jutranjih temperatur Od petka pa vse do sredine naslednjega tedna bo zjutraj med -4 in -6°C, najvišje dnevne temperature se bodo gibale med 1 in 3°C.

(eP)

vreme v posavju
krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki

Pridružite se nam