Skip to main content
Sobota, 9. december 2023
04.04.2022
11:14
Vreme, 4. april 2022
Grafika: wetterzentrale.de
V tem tednu v naših krajih kar pomladno vremensko dogajanje - sonce, oblaki, dež, jugozahodni veter. K sreči pa brez temperatur pod ničlo in brez snega.

Vreme v Posavju, 4. - 10. april 2022

Vremenska slika

Iznad Atlantika sega prek zahodne Evrope in Alp nad do Črnega morja območje visokega zračnega tlaka, ki bo danes pod vplivom tople fronte nekoliko oslabelo. Z vetrovi zahodnih smeri doteka nad naše kraje dokaj vlažen in postopno toplejši zrak.

Od 4. - 10. aprila 2022 v nekaj besedah:

  • PONEDELJEK: Sončen, a na pomladne temperature še čakamo
  • TOREK: Z jugozahodnim vetrom višje temperature
  • SREDA: Sončna in topla, okoli 17°C
  • ČETRTEK: Jugozahodnik se bo okrepil in prinesel več oblakov
  • PETEK: Oblačno - zjutraj okoli 8°C, čez dan okoli 16°C
  • SOBOTA IN NEDELJA: V drugi polovici sobote padavine, v nedeljo suho in sončno

Kakšno bo vreme v Posavju?

Od ponedeljka do četrtka

Po sneženi soboti in brezpadavinski nedelji bo takšen tudi začetek prvega delovnega tedna v aprilu. Do srede bo v naši krajih sončno in postopno vse topleje, v sredo in četrtek bodo najvišje dnevne temperature okoli 17°C. Sredino jutro bo najhladneje, ko bo okoli 1°C, ponekod v zatišnih legah lahko tudi pod ničlo. V četrtek bo zapihal jugozahodni veter in nad naše kraje pripeljal oblake.

Od petka do nedelje

Jugozahodnik bo najmočnejši v petek, ko bodo v dolinah sunki presegli 50 km/h, v višjih legah pa okoli 80 km/h. Petek in sobota bosta oblačna, v drugem delu sobote bo deževalo - temperature zjutraj med 8 in 10°C, čez dan okoli 17°C. Bo pa zato nedelja prinesla več sonca, nekaj stopinj hladneje bo.

vreme v posavju
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja