Skip to main content
Petek, 1. december 2023
08.06.2020
08:31
Vreme v Posavju, 8. - 14. junij 2020
Foto: DRSC
Kakšno bo vreme v Posavju od 8. do 14. junija 2020? V nadaljevanju novice smo pogledali v krajšo vremensko napoved, to so najbolj pomembne informacije.

Vreme v Posavju, 8. - 14. junij 2020

Vremenska slika

V severnem Sredozemlju je plitvo ciklonsko območje, od Baltika se prek srednje Evrope in Alp razteza v severno in zahodno Sredozemlje frontalni pas, ki bo vplival tudi na vreme pri nas. Z vetrovi južnih smeri priteka k nam vlažen zrak.

Od 8. do 14. junija v nekaj besedah:

  • Padavine bodo prehodno ponehale v torek čez dan
  • Povsem brez dežja šele od sredinega večera naprej
  • Druga polovica tedna bo sončna in topla
  • Do srede najvišje dnevne temperature okrog 21°C, za vikend nad 25°C

In kako kaže?

Od ponedeljka do srede

V ponedeljkovem jutru je po Posavju padla različna količina dežja, od 1,8mm dežja v Cerkljah ob Krki do 20mm dežja na Gori nad Krškim. Deževno vreme se bo nadaljevalo vse do srede, v torek popoldne bo krajše obdobje brez padavin. Temperature bodo pozno majske, najnižje dnevne med 13 in 15°C, najvišje dnevne pa na ebodo presegle 21-22°C.

Od četrtka do nedelje

Od četrtka naprej pa povsem drugačno vreme. Z vse več sonca se bo na posavskih cestah odgrelo, v soboto in nedeljo bodo temperature znova podobne pravkar končanem vikendu, ko se bo živo srebro lahko znova ustavilo pri 26-28°C. V drugem delu drugega junijska tedna padavin zaenkrat ni v napovedih, v nedeljo bi se lahko pojavila kakšna ploha ali nevihta.

(ARSO, bš, eP)

vreme v posavju
krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam

Novice iz Posavja