Skip to main content
Torek, 30. maj 2023
09.02.2021
11:09
Kakšno vreme nas čaka v Posavju?
Grafika: Wetterzentrale
Ponedeljkovo akrobatsko dvigovanje in spuščanje temperature bo v naslednjih dneh dobilo epilog. V noči s srede na četrtek hitra ohladitev s severa, od petka nad nami polarni zrak, do -8°C bo lahko.

Vreme v Posavju, 9. - 14. februar 2021

Vremenska slika

Nad severnim Jadranom je ciklonsko območje s frontalnim valom, ki je zajel zahodni Balkan, z jugozahodnim vetrom nad naše kraje doteka toplejši in še vedno vlažen zrak.

Od 9. do 14. februarja v nekaj besedah:

  • V torek oblačno z občasnimi padavinami
  • Tudi v sredo bo po nižinah večinoma deževalo
  • V noči na četrtek obrat s severa in znova zimske temperature
  • Dosegel nas bo hladni zrak, v petek in soboto ne bo šlo nad 0°C
  • Vikend bo hladen, a zelo sončen

Kakšno bo vreme v Posavju?

Od torka do četrtka

Po ponedeljkovem skakanju temperature, ob 15.30 uri je bilo v Krškem 10.6°C, dobro uro pozneje pa le še 5,3°C, bo od noči na četrtek vse drugače. Do takrat nas čakata dva oblačna dneva z dežjem, v noči na četrtek pa prodor hladnega zraka s severa, v drugem delu četrtka bo prehodno zapihal okrepljen severni veter. Do četrtka bodo najnižje dnevne temperature nekaj stopinj nad ničlo, najvišje dnevne bodo med 7 in 9°C.

Od petka do nedelje

Petkovo jutro bo prineslo zaenkrat najnižje temperature te zime, ko se bodo temperature lahko spustile do -8°C, v petek in soboto pa bo najvišja dnevna temperatura težko presegla 0°C. Nekaj več verjetnosti za kaj takšnega bo v nedeljo. Bodo pa zato te trije dnevi prinesli obilo sonca!

(bš)

vreme v posavju
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja