Skip to main content
Petek, 2. junij 2023
28.04.2020
09:39
Dež do 4. maja
Grafika: WXCharts
Kakšno bo vreme v Posavju od 28. aprila do 4. maja? V nadaljevanju novice smo pogledali v krajšo vremensko napoved, to so najbolj pomembne informacije.

Vreme v Posavju, 28. maj - 4. maj 2020

Vremenska slika

Vremenska fronta je dosegla zahodne Alpe

Nad severnim delom srednje Evrope je plitvo ciklonsko območje. Vremenska fronta je dosegla zahodne Alpe in se počasi pomika proti vzhodu. Z jugozahodnimi vetrovi doteka k nam iznad Sredozemlja razmeroma topel in vlažen zrak.

28. april - 4. maj v nekaj besedah:

  • V torek bomo imeli še nekaj več sonca
  • Zato pa se bo verjetnost za padavine povečala že v sredinem dopoldnevu
  • Po deževni sredi torku podoben četrtek
  • V noči na prvi maj pa znova deževno
  • Vikend ne bo povsem stabilen, a bo večja verjenost za sonce kot dež

In kako kaže?

Od torka do petka

Po sončnem torkovem dopoldnevu bo proti popoldnevu z jugozahodnim vetrom vse več oblakov. Oblačno bo tudi sredino jutro, z nadaljevanjem dneva pa se bo vse bolj povečevala možnost za padavine. Zadnji aprilski dan bo znova suh, najvišje dnevne temperature bodo podobne sredinim temperaturam do 19°C bo šlo. A v prvem delu noči nove padavine.

Od petka do ponedeljka

Po trenutnih izračunih bodo v noči s četrtka na petek sicer manj intenzivne padavine kot v sredo. Vremenska situacija se bo v drugem delu prazničnega petka umirjala, sobota in nedelja bosta znova z več sonca, še vedno bo možna kakšna popoldanska ploha. Do konca tedna se bodo najvišje dnevne temperature le težko približale 20°C.

(bš)

vreme v posavju
krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam