Skip to main content
V Posavju 3.7° C Petek, 9. december 2022
12.11.2020
15:20
Krško, november 2020
Foto: arhiv ePosavje
V četrtkovem dopoldnevu smo za komentar dogajanja v občini v času epidemije COVID-19 prosili krškega župana Mirana Stanka. "V občini zaenkrat nimamo kakšnih posebnosti," je povedal župan.

Krški župan: "Zadeve se izboljšujejo, bilo je že dosti slabše"

KRŠKO Število potrjenih aktivnih primerov se je po podakih Nacionalnega inštituta za javno zdravje v krški občini iz 145 primerov 27. oktobra 2020 v četrtek, 12. novembra 2020, znižalo na 105. "Glede na epidemiološko stanje in 14-dnevno incidenco v naši občini in celotnem Posavju se zadeve izboljšujejo, bilo je že dosti slabše," je za ePosavje.com v četrtkovem popoldnevu stanje v občini komentiral župan Miran Stanko.

"Zdaj je situacija bistveno boljša"

"Na današnji dan je okrog 107 primerov na 100.000 prebivalcev in glede na to, da smo imeli že preko 250, je zdaj situacija že bistveno bistveno boljša, kot pa je bila."

Delo vrtcev in šol v krški občini

Kako je z vrtci?

V krški občini so se odločili, da bodo vrtci delovali v celoti. "Tisti starši, ki potrebujejo varstvo, lahko potrebujejo otroke v vrtec. Vrtci so primerno odreagirali in organizirali, tako da ugotavljamo, da približno 10 odstotkov otrok prihaja v vrtec, ostali pa ostajajo doma in je ta problem rešen," o stanju v vrtcu dodaja župan.

In kako s šolami?

Pri osnovnih šolah občina nima posebnih pristojnosti. "Šole se ravnajo glede na navodila ministrstva," pove Stanko. "Glede na presentljivo veliko število upravičencev do subvencioniranih malic in kosil, je teh zelo malo, ki uporabljajo to storitev. Mislim, da vse zadeve potekajo bolj ali manj brez težav. Tudi ni zaznati težav glede šolanja na daljavo. Verjetno če so kakšne, so povezane z Arnesom, ki je imel prve dni nekaj težav, zdaj pa delo poteka gladko in brez kakšnih posebnosti."

Potrjena okužba med krškimi poklicnimi gasilci

"Upam, da je zadeva pod nadzorom in ne bo kakšnih posebnih težav"

"Na Občini Krško smo bili seznanjeni, da je eden izmed zaposlenih v Poklicni gasilski enoti Krško tudi okužen. Zaradi tega je bila celotna skupina, mislim, da 10 ljudi, poslana v samoizolacijo in upamo, da ni prišlo do širših okužb," še dodaja župan.

(bš)

krško
koronavirus
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja