Skip to main content
V Posavju 6.9° C Sreda, 22. marec 2023
24.04.2020
11:19
Karantenski blog KPŠ
Grafika: Klub posavskih študentov
Klub posavskih študentov (KPŠ) v tem času za posavske dijake in študente pripravlja prav poseben izziv – nagradni natečaj na temo preživljanja časa v karanteni/zapisi iz karantene / karantenski blog.

Karantenski blog

Nagradni natečaj

KRŠKO Cilj natečaja je spodbuda k čim večji kreativnosti, aktivnem preživljanju prostega časa, izražanju svojih misli, zato k sodelovanju vabijo vse posavske študente in dijake, ki živijo na območju Upravne enote Krško (občina Krško in Kostanjevica na Krki) in so člani KPŠ. Nagradni natečaj poteka do vključno 20. maja 2020, izdelke pa sprejemajo na info@kps-on.net. Vsa prispela dela bodo zbrana v zborniku, ki ga bodo prijeli vsi člani in partnerji KPŠ, na voljo pa bo tudi na njihovi info točki. Prav tako bomo vsa dela sproti objavljali na naši spletni strani v razdelku Karantenski blog.

Čas za oddajo prispevkov do 20. maja

"Spremenjen ritem življenja nas je v zadnjih nekaj tednih postavil na preizkušnjo. Šolanje na daljavo, natrpana dnevna soba in nenehno srečevanje svojih domačih, več prostega časa, a pomanjkanje druženja s prijatelji, dolg spisek že pogledanih serij in še daljši tistih, ki še čakajo. Morda pa se nekje najde nekdo, ki morda več piše, razmišlja in se prepušča domišljiji, ustvarjalnosti? To ustvarjalnost, razmišljanje, ideje spodbujamo tudi pri KPŠ, zato smo se odločili, da pripravimo nagradni natečaj. Ker vemo, da je za odlične izdelke dobro pustiti čim več svobode, razpis ustvarjalca ne omejuje," pravijo v sporočilu.

Kako lahko sodelujete?

Ob tem dodajajo, "da sprejemamo vse; od blogov, zapisov iz dnevnika, daljših razmišljanj, kolumne, glose, dopisovanje s prijateljem, tudi poezijo. Edina omejitev je, da ima izdelek naslov in vsaj 300 besed oz. 150 besed, v kolikor je v obliki poezije. Poleg poslanega izdelka, naj bo priložena še fotografija, ki jo bomo uporabili pri objavi na spletni strani in v zborniku. Strokovna komisija, sestavljena iz članov upravnega odbora KPŠ, bo prispele izdelke ocenila in nagradila. Najboljši izdelek prejme 150 €, drugo mesto prejme 100 €, tretje pa 50 €. Prijava na na tečaj mora vsebovati sledeče podatke: ime in priimek; člansko številko (ali vse potrebno za včlanitev v Klub posavskih študentov); psevdonim, v kolikor ustvarjalec ne želi biti objavljen s svojim pravim imenom; privolitev, da dovoljuje objavo na spletni strani in v zborniku (S pošiljanjem na natečaj KPŠ Karantenski blog soglašam, da lahko vodstvo natečaja moj izdelek objavi na njihovi spletni strani in v zborniku); zapis v doc obliki; fotografijo, ki spremlja priložen zapis (upoštevanje avtorskih pravi - če pošljete svojo fotografijo, naj bo to ustrezno zapisano - če se priloži fotografija nekoga drugega, naj bo ustrezno navedeno, prav tako se ustvarjalec sam dogovori za dovoljenje objavljanja; fotografijo lahko poiščete tudi na brezplačnih portalih, kot je npr. Pexels, Pixabay …)."

Klub posavskih študentov

klub posavskih študentov
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja