Skip to main content
Petek, 1. december 2023
14.06.2022
15:01
Krško, oktober 2019
Krško, oktober 2019, Foto: ePosavje.com
Regionalna razvojna agencija/(RRA) Posavje je na razpisu Norveškega finančnega mehanizma s projektnimi partnerji pridobila pol milijona evrov nepovratnih sredstev za projekt Karierni centra Posavje.

Karierni center Posavje

KRŠKO V Posavju so tako z uspešno prijavo pridobili 499.997,20 evrov nepovratnih sredstev za projekt vzpostavitve inovativnega podpornega okolja Karierni center Posavje v regiji Posavje. Z dvoletnim projektom želijo nasloviti izzive brezposelnosti mladih v regiji in ustvariti edinstveno okolje za opolnomočenje, tako pravijo na RRA Posavje. S projetkom bodo začeli junija letos in ga zaključili v aprilu 2024. 

Povezovanje lokalnih organizacij in mladih

Karierni center Posavje tako "predstavlja inovativen pristop na področju pridobivanja kompetenc za boljšo zaposljivost mladih in kariernega usmerjanja v regiji Posavje. Cilj projekta je preko aktivnosti povezovanja lokalnih organizacij in mladih, usposabljanja mladinskih delavcev, izvedbe dogodkov za mlade, priprave interaktivnih strokovnih vsebin, ureditvijo namenskega prostora in spletne platforme vzpostaviti celovito in digitalno podprto podporno okolje za izboljšanje zaposlitvenih potencialov mladih v regiji Posavje."

Obnova prostorov na podstrešju Mencingerjeve hiše

Na sedežu Regionalne razvojne agencije Posavje bodo na podstrešju Mencingerjeve hiše obnovili namenske prostore. Občina Krško je za projekt že pridobila 140.000 evrov nepovratnih sredstev. Poleg RRA Posavje in Občine Krško v projektu sodelujejo še Mladinski center Krško, Ljudska univerza Krško, Območno obrtno-podjetniška zbornica Krško in norveški partner, socialno podjetje Collective Innovation iz Osla.

rra posavje
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja