Skip to main content
Sreda, 17. april 2024
12.10.2020
17:50
Krško, koronavirus, 17. marec 2020
Foto: ePosavje.com
Na novinarski konferenci je vladni govorec odgovoril tudi na novinarsko vprašanje na temo zapiranja lokalov, fitnesov in ostalih športnih dejavnosti, ki je načrtovano v naslednji fazi vladnih ukrepov.

Kateri vse ukrepi nas čakajo v naslednjih dneh?

To zanima tudi upravljalce fitnes centrov, gostince in ostale ponudnike storitev

KRŠKO Nosilce teh dejavnosti namreč zanima, na podlagi kakšnih ugotovitev se predvideva takšne ukrepe in ali obstajajo konkretni podatki, koliko ljudi se je okužilo v fitnesih, v lokalih, v gostilnah? "Odločitve se bodo sprejemale na predlog svetovalne skupine ob oceni epidemiološke situacije in oceni, kaj nas lahko čaka v naslednjih dneh. Kot veste, potrebujemo daljše časovne obdobje, da ocenimo, ali so nekateri ukrepi, ki že veljajo, dejansko prijeli. To prehodno obdobje je lahko zelo dolgo in v tem obdobju moramo zamejiti širjenje v tistih dejavnostih, kjer je verjetnost širitve okužb največja. Ena od teh so tudi rekreacije. Ne trdim, da bodo vsi fitnesi zaprti, morda bo dovoljena individualna vadba, ampak to pomeni enega," je ob tem povedal Jelko Kacin, govorec Vlade Republike Slovenije za COVID19.

Kako bo v fitnes centrih in pri ostalih športnih dejavnostih?

"Če smo vnaprej napovedali pri frizerskih storitvah, da lahko hkrati frizer striže le eno stranko, potem bi verjetno po teh kriterijih pri fitnesih, ko gre vendarle za fizično dejavnost, za potenje, višjo temperaturo, globoko dihanje, izdihavanje morali omejiti število ljudi. Tudi razne oblike rekreacije, verjeli ali ne, poznam že kar nekaj ljudi, ki so zdaj v karanteni, ker se je med njihovimi rekreativci pojavil nekdo, ki je pozitiven," ob tem pravi Kacin.

Kacin: "Vprašajte se, ali kolektivna ali individualna rekreacija

Kacin dodaja, da so "to vse zadeve, zaradi katerih se moramo resno vprašati, ali je v tem trenutku, ko je vreme vendarle še kolikor toliko lepo, primerna kolektivna rekreacija ali pa ni to morda trenutek za individualno obliko rekreacijo, dokler vremenske razmere to še dopuščajo."

(eP)

koronavirus
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja