Skip to main content
V Posavju 1.6° C Torek, 26. oktober 2021
08.10.2021
22:00
Železniška postaja Sevnica
Foto: arhiv ePosavje
Razpis za izbor izvajalca preureditve železniške postaje Sevnica napovedujejo v naslednjem letu, je ob robu obiska v Sevnici povedal minister za infrastrukturo. In kaj vse imajo v načrtih?

Kdaj bodo začeli s preureditvijo železniške postaje Sevnica?

SEVNICA S projektom nadgradnje železniške postaje Sevnica bodo povečali zmogljivost postaje in stopnjo varnosti prometa, infrastruktura bo uporabniku prijaznejša, kategorijo železniške proge pa bodo dvignili na D4.

S preureditvijo železniške postaje bodo odpravili križanja voznih poti lokalnih potniških vlakov na progi Sevnica-Trebnje, s prilagoditvijo tirne in peronske infrastrukture bodo zagotovili učinkovit prestop potnikov tako, da bodo lahko na postaji sočasno trije potniški vlaki - vlak za smer Dobova, vlak za smer Zidani Most, vlak za smer Trebnje.

Razpis za izbor izvajalca načrtujejo v naslednjem letu

Ob nedavnem obisku ministra za infrastrukturo v Sevnici je ta med projekti med drugim izpostavil tudi ureditev Železniške postaje Sevnica in izgradnjo novega postajališča v vrednosti preko 20 milijonov evrov. Na srečanju so povedali, da objavo javnega razpisa za izbor izvajalca načrtujejo v naslednjem letu.

Sevniška železniška postaja je deveta najbolj obiskana železniška postaja v Sloveniji, z obnovo pa želijo izboljšati trajnostno mobilnost, s tem pa povečati uporabo železniškega prometa v primerjavi s cestnim. V načrtu imajo, tako minister, še druge železniške posodobitve na relaciji Sevnica–Ljubljana, vse s ciljem ekonomične in priročne ureditve za ljudi.

Gradnja novega nadvoza je prvi korak širše ureditve tega dela Sevnice

"Gradnja novega nadvoza v poslovno cono Sevnica je prva velika investicija v smislu širše ureditve železniške postaje, ki še nima podhoda na peron in se srečuje s problematiko nivojskega prehoda tudi pri Stillesu. Veseli me, da je Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo razpisala projektiranje za nadgradnjo železniške postaje Sevnica, in da je ministrstvo celovito pristopilo k ureditvi celotne trase od Ljubljane do Zidanega Mosta, tako z vidika potreb potniškega kot tovornega prometa, z izgradnjo objektov in protihrupnih ograj," je ob tem povedal sevniški župan Srečko Ocvirk.

(bš, eP)

sevnica

Pridružite se nam