Skip to main content
V Posavju 20° C Sobota, 1. oktober 2022
16.08.2019
12:33
Grafika: Ansat TV
Ureditev nadvoza nad železniško progo na Blanci je državni projekt, ki sodi v sklop urejanja železniške proge oz. zmanjšanja prometnih nevarnosti, kritičnih točk na prečkanju ceste in železnice.

Projekt je že uvrščen v načrt razvojnih programov

BLANCA "Cilj je, da uredimo tudi ta nadvoz, to je del državnih projektov urejanja železniške proge, oz. zmanjšanja prometnih nevarnosti kritičnih točk na prečkanju ceste in železnice. Tu gre za kritično točko na državni cesti in železnici, zato je to državni projekt in je že uvrščen v načrt razvojnih programov," ob tem pove Srečko Ocvirk, sevniški župan.

Obračališče pri osnovni šoli bo pripravljeno na nadvoz

Ob tem na Blanci urejajo tudi obračališče pri tamkajšnji osnovni šoli. Tam želijo razbremeniti obstoječo dostopno cesto do šole, nova dostopna cesta pa bo navezana na obvoznico Blanca, oz. na nivojski nadvoz.

"Idejna zasnova je pripravljena"

"Ta idejna zasnova je pripravljena, projekt moramo uskladiti z Direkcijo za infrastrukturo in z izgradnjo nadvoza, da bo celovito urejeno," dodaja Ocvirk. Obstoječe načrtovano krožišče pri osnovni šoli je načrtovano tako, da bodo dostop uredili z druge strani in po novem dostopu bo obračališče služilo svojemu namenu.

(bš)

sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja