Skip to main content
V Posavju 17.2° C Ponedeljek, 26. september 2022
01.04.2021
12:25
Kako poteka delovanje klekljarske skupine Bucike v času korone in omejitev, si preberite v članku.

Bucike v času korone

SEVNICA V začetku tega posebnega časa je bila tudi klekljarska skupina Bucike malo nejeverna, da obstaja možnost, da bi takšne razmere trajale tako dolgo in na tako omejujoč način kot je bilo napovedano. Po prvih globokih vdihih kako in kaj naprej so se dogovorile, da počakajo s srečanji v živo, a njihovo delo se ni zaustavilo, ampak se je samo prestavilo na daljavo.

Žal so vsakoletno razstavo na gradu Sevnica, ki poteka v okviru občinskega praznika prestavile, njihovo razočaranje in žalost pa je ublažilo povabilo Knjižnice Sevnica, da v njihovih prostorih postavijo razstavo. S posnetim gradivom, ki so ga z veseljem in ponosom delile preko socialnih omrežij, elektronske pošte in drugih virov obveščanja javnosti, so njihovi izdelki dosegli ljudi širom sveta. Sodelovale so tudi v projektu Brajica v čipki, kjer je bilo izdelanih 25 črk v pisavi Brajica za slepe in slabovidne, pomagale so izdelovati "rokavčke pomagavčke" za osebe z demenco, osvajale šivanje zračne čipke in izdelovanje nakita iz polimerne gline, trenutno pa so v fazi dokončevanja izdelkov za klekljarsko tekmovanje v Žireh.

Kot pravi misel: "Vrela voda lahko krompir omehča ali jajce otrdi", smo tudi me mnenja, da ni pomembno iz kakšnega testa smo, ampak kako gledamo na to težavno obdobje.

Vaša klekljarska skupina Bucike

Družinski inštitut Zaupanje,
Margareta Lešnik, strokovna sodelavka

Klekljarska skupina Bucike deluje v sklopu programa VGC Posavje Sevnica v sodelovanju s KŠTM Sevnica, omogočajo pa ga MDDSZEM, ESS in Občina Sevnica.

(eP)

sevnica
večgeneracijski center posavje

Pridružite se nam

Novice iz Posavja