Skip to main content
V Posavju 16.9° C Ponedeljek, 26. september 2022
17.03.2022
11:59
Sirene v Kršekm, požar v Brestanici
Foto: arhiv ePosavje.com
Na območju države je razglašena velika požarna ogroženost, policisti pa kljub temu opažajo, da občani prepovedi ne upoštevajo.

Ljudje prepovedi ne upoštevajo v polni meri

KRŠKO Policisti Policijske uprave Novo mesto kljub številnim opozorilom in obvestilom o prepovedi kurjenja dnevno obravnavajo več primerov, ko občani požigajo travo, podrast in grmičevje, ogenj pa se zaradi vetra nenadzorovano širi in ogroža okolico.

Česar ne počnite ...

V času razglašene velike požarne ogroženosti v naravnem okolju je poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete, pravijo policisti.

Kazen? Od 200 do 600 evrov

Policisti bodo poleg pristojnih z Inšpektorata Republike Slovenije za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami izvajali nadzor in dosledno ukrepali zoper vse, ki prepovedi ne bodo upoštevali. Kot pravijo policisti, je za fizično osebo kazen za kršitev globa od 200 do 600 evrov.

gasilci
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja