Skip to main content
V Posavju 31.6° C Ponedeljek, 27. junij 2022
22.06.2022
08:16
Foto: ePosavje.com
Prizori na posavskih bencinskih servisih kažejo, da povišanje cen naftnih derivatov ni prineslo zalog goriva. Marsikdo je tudi danes ostal brez goriva.

Kljub dvigu cen marsikdo ostal brez goriva

Kot smo že poročali, vlada z današnjim dnem spreminja način regulacije cen goriv, ta danes prinaša podražitve. Nova cena 95-oktanskega goriva zunaj avtocest od polnoči znaša 1,755 evra, liter dizelskega goriva pa 1,848 evra. Na bencinskih servisih, ki se nahajajo na avtocestah, vlada marž ni omejila, zato so tam cene še višje - za liter bencina boste odšteli od 1,85 do 1,94 evra, za liter dizelskega goriva pa več kot dva evra. Kljub napovedanim podražitvam pa so tudi v Posavju na nekaterih bencinskih črpalkah ostali brez zalog goriva. Zapeljali smo se po Krškem in ugotovili, da številni servisi še vedno nimajo goriva. Primanjkuje predvsem dizelskega goriva, na eni od črpalk pa so ostali tudi brez 95-oktanskega bencina.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Na podlagi ankete velika večina bralcev meni, da zaloge goriva so, ampak jih omejujejo

V anketi "Kaj si mislite o pomanjkanju goriva dan ali dva pred povišanjem cen naftnih derivatov", ki smo jo v ponedeljek objavili na Facebook strani ePosavje.com so naši bralci v skoraj 84 odstotkih odgovorili, da gre za manipulacijo naftnih družb, skoraj 12 odstotkov jih meni, da so ljudje pohiteli, nekaj več kot 4 odstotke pa jih je odgovorilo, da jih tema ne zanima. 

 

(eP)

krško
brežice
sevnica
radeče
kostanjevica na krki

Pridružite se nam