Skip to main content
Četrtek, 7. december 2023
28.04.2021
10:38
Foto: Klub posavskih študentov
Klub posavskih študentov se je s projektom Mladinski kulturni festival prijavil na razpis za Evropsko mladinsko nagrado Karla Velikega in osvojil drugo mesto.

Mladinski kulturni festival osvojil drugo mesto

Mladinski kulturni festival (MKF) je največji jesenski projekt Kluba posavskih študentov, ki vsako leto zajema pestro kulturno dogajanje za otroke, mlade in mlade po srcu, saj se ti lahko udeležijo glasbenih koncertov, stand-up predstav, potopisnih predavanj, literarnih večerov in delavnic za otroke. Z omenjenim projektom so se prijavili na razpis za Evropsko mladinsko nagrado Karla Velikega in osvojili drugo mesto.

Vsako jesen MKF v Krško prinese svežino in priložnost, da se študenti pred odhodom v študijska središča s prijatelji še zadnjič snidejo v domačem okolju. Prejšnja leta je dogajanje večinoma potekalo na ulici in v parku pri Valvasorjevi knjižnici Krško, lani pa se je dvodnevni festival preselil na novo lokacijo, v Šumico pred Mladinski center Krško.

Klub posavskih študentov se je s projektom Mladinski kulturni festival 2020 prijavil na razpis za Evropsko mladinsko nagrado Karla Velikega in v konkurenci šestih tekmecev v Sloveniji osvojil drugo mesto. Pristal je tik za zmagovalci, ki se bodo v naslednji fazi natečaja pomerili s 26 drugimi nacionalnimi zmagovalnimi projekti za prestižno evropsko nagrado, ki jo spremlja tudi denarna nagrada.

Nagrado Karla Velikega že od leta 2008 podeljuje Evropski parlament skupaj s Fundacijo za mednarodno nagrado Karla Velikega iz Aachna. Vsako leto vabita mlade iz vseh držav članic EU, naj predložijo projekte, ki jih vodijo mladi za mlade in kažejo na dejavno udeležbo v razvoju Evrope. Za nagrado se lahko potegujejo projekti, ki spodbujajo evropsko in mednarodno razumevanje, krepijo občutek skupne evropske identitete in povezanosti ter predstavljajo zgled mladim v Evropi.

Klub posavskih študentov

klub posavskih študentov

Pridružite se nam

Novice iz Posavja